Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Old Trafford
United boekt routine-overwinning
Philippe Crols

Manchester United heeft zich op Boxing Day niet laten verrassen door West Brom. United boekte een makkelijke overwinning. Doelpunten van Scholes, Ferdinand en Van Nistelrooy zorgden voor de 3-0-eindstand.

West Brom was naar Old Trafford gekomen met de intentie om een punt mee naar huis te nemen. De thuisploeg was wel baas, maar moest toch eventjes wachten vooralleer het zijn eerste kans kreeg. Verdediger Robinson wist Rooney nog wel af te blokken, maar Paul Scholes was goed gevolgd en leek de 1-0 maar voor het inkoppen te hebben. Dat gebeurde echter niet. Iets over het halfuur was het wel raak voor Scholes. Verdediger Ferdinand rukte mee op en speelde in op Park. Die behield het overzicht en legde de bal op de rand van de rechthoek panklaar voor de linker van Scholes. Die twijfelde niet en de 1-0 was een feit. Net voor rust verdubbelde United zijn voorsprong. Ferdinand kopte een hoekschop van Giggs hard binnen, 2-0. Dat was tevens de ruststand.

Na rust was er wat beterschap te merken bij de bezoekers uit Albion, maar zich terug in de wedstrijd knokkken was er niet bij. Het werd in tegendeel, na een uur spelen, 3-0. De pas ingevallen Smith zette uistekend voor en Van Nistelrooy kopte al even goed binnen. Voor West Brom zat er niets anders op dan het eindsignaal af te wachten, want drie doelpunten ophalen in minder dan een halfuur tijd was helemaal onbegonnen werk. 3-0 werd dan ook de eindstand, want de thuisploeg hield het na de derde treffer ook min of meer voor bekeken en speelde de partij simpel uit.

Manchester United blijft in het klassement staan op plaats 2. Het telt negen punten minder dan leider Chelsea. West Brom kon al voor de negende keer op rij niet winnen buitenshuis en staat nog steeds op een veilige 17e plaats. Nummer 18, Portsmouth naderde maandagmiddag wel tot op 2 punten.