Speeldag: Speeldag 25
Stadion: The Hawthorns
Campbell viert verjaardag met doelpunt en zege
Luc Goderis

De jarige Kevin Campbell zette met een vroeg doelpunt West Brom op weg naar een verdiende zege.  Rond het half-uur besliste Jonathan Greening met een halve volley de wedstrijd.

Blackburn, dat momenteel de beste vorm te pakken heeft, kwam naar The Hawthorns afgezakt met één doel voor ogen : de drie punten pakken en flirten met een Champions League-plaats in de rangschikking.  Na een korte studieronde waren het echter de Baggies die het laken resoluut naar zich toe trokken.

Na amper zes minuten controleerde Kevin Campbell een pass van Junnichi Inamoto op de borst en prikte de bal voorbij Brad Friedel.

WBA bleef de wedstrijd makkelijk controleren en net na het half uur verdubbelde Jonathan Greening de voorsprong.  Hij controleerde een botsende bal op de hoek van de rechthoek en knalde droog in de kruising binnen.
Blackburn vond geen antwoord op het spel van West Bromwich Albion en het blauwwitte middenveld leek nog slechts op een flauw afkooksel van dat van afgelopen woensdag.
Nog voor de rust had Inamoto de 3-0 aan de voet maar zijn schot ging naast.

Na de rust bleven de bezoekers verder kwakkelen en had WBA de touwtjes stevig in handen.  Morten Gamst Pedersen kwam amper in zijn spel en kon slechts via een vrije trap voor wat gevaar zorgen.  Rovers' grootste kans van de wedstrijd viel halfweg de tweede helft, maar de krachtige kopbal van Ryan Nelsen suisde over.

Florent Sinama-Pongolle mocht van Mark Hughes het laatste halfuur invallen maar ook de nieuwste aanwinst kon het tij niet laten keren.

West Brom was meer dan tevreden met de 2-0 en beperkte zich enkel tot het verdedigen van de drie punten.  Daarmee klommen ze wat verder weg van de degradatieplaatsen.
Een teleurstellend Blackburn zakte naar de negende plaats, maar mits winst tijdens de inhaalwedstrijd tegen Sunderland staan ze straks vijfde.