Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Ewood Park
Blackburn wint ook met z'n tienen
Luc Goderis

Blackburn heeft zaterdagnamiddag, na een heerlijke pot voetbal, de drie punten makkelijk thuis gehouden.  Ruim een half uur voor affluiten liep Savage tegen een rode kaart aan maar Middlesbrough kon niet profiteren van de numerieke meerderheid.  De bezoekers kwamen aanvankelijk wel op gelijke hoogte maar Bellamy besliste twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het voordeel van de Rovers.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers.  James Morrison testte al vroeg de alertheid van Brad Friedel maar de Amerikaan was bij de les.  Het antwoord van de Rovers bleef echter niet lang op zich wachten.  Craig Bellamy haalde met links uit en Mark Schwarzer was geklopt.  Amper vijf minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht.  Na zwak verdedigen van de thuisploeg kon Mark Viduka uithalen en dit keer was Friedel wel geklopt.  De gelijkmaker verdween in de korte hoek tegen de netten.  Eén minuut later had Viduka, op een hoekschop van Fabio Rochemback, Middlesbrough's opnieuw de voorsprong moeten bezorgen maar Friedel hield hem met een mirakelredding van zijn tweede doelpunt van de namiddag.
In een meer dan aangename wedstrijd trok de thuisploeg het laken langzaam maar zeker naar zich toe en nog voor het halfuur krulde Morten Gamst Pedersen op magistrale wijze een vrije trap voorbij alles en iedereen.  2-1.  Middlesbrough gaf zich echter niet zomaar gewonnen en maakte het de thuisploeg zo moeilijk mogelijk.

Na de pauze mochten Emanuel Pogatetz, Aiyegbini Yakubu en Andrew Taylor opdraven.  Steve McClaren hoopte zo het tij te laten keren.  Yakubu kreeg al vlug een goede kans maar de Nigeriaan verkwanselde ze.
Tien minuten na de herneming kreeg Robbie Savage op twee minuten tijd evenveel gele kartonnen onder de neus en de Welshman mocht meteen richting kleedkamers.  Na de uitsluiting van Savage ging Boro nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker.  Morrison creëerde tijd en ruimte voor Rochemback die er 2-2 van maakte.
Met z'n tienen en met nog zo'n twintig minuten op de klok schoot Bellamy onhoudbaar zijn tweede van de middag binnen.  Middlesbrough kon z'n numerieke meerderheid niet in kansen ombuigen, integendeel.  Blackburn bleef, zelfs met een man minder, de wedstrijd controleren en blijft door de overwinning in de running voor een Champions League-ticket.