Stadion: Goodison Park
Villa boekt eerste uitoverwinning
Dirk Pieters

Everton – Aston Villa 0 – 1

Het is dan toch eindelijk gelukt voor Aston Villa. De ploeg van Martin O'Neill behaalde zijn eerste uitoverwinning in de competitie dit seizoen. Een doelpunt van Isaiah Osbourne zorgde drie minuten voor de rust voor de 0-1 voorsprong. Toch speelde Everton niet slecht, maar Andrew Johnson en Lee Carsley lieten enkele goede kansen liggen. Nog meer slecht nieuws kwam er voor Everton na het uitvallen van middenvelder Tim Cahill. Aston Villa wipt door deze overwinning naar de derde plaats. Everton staat met vier punten minder op de zevende plaats.

Portsmouth – Fulham 1 – 1

De beide doelpunten vielen in deze wedstrijd in de tweede helft. Fulham kwam verrassend op voorsprong. Verdediger Zat Knight zorgde op het uur voor de openingstreffer. Toch kwam Portsmouth nog goed opzetten in de slotfase en kwam het dan ook verdiend op gelijke hoogte. Andy Cole zorgde uiteindelijk nog voor een punt. Er ontstond heel wat commotie na het doelpunt want Kanu trapte het leer uit de handen van Niemi in de fase die vooraf ging, maar het protest leverde niets op. [AN]