astAston Villa
mciManchester City
0-1
0-2
1-2
1-3
Datum: 29/11/2006 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Villa Park
Man City wint eindelijk buitenshuis
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man City wint eindelijk buitenshuis
Foto: © SC

Met Aston Villa en Manchester City stond een ploeg die thuis nog niet verloren had tegenover een ploeg die buitenshuis nog niet gewonnen had. Villa stapelde na zijn goede start de gelijke spelen op en had nood aan een zege. Man City speelde ondanks zijn erbarmelijke uitreputatie de laatste tijd steeds beter en wou zijn verdienstelijke wedstrijd tegen Liverpool bevestigd zien.

Manchester City had goede herinneringen over gehouden aan de ontmoetingen met Aston Villa en rook zijn kansen. Met drie spitsen ging City Villa te lijf. Een knal van Samaras werd geparreerd door Taylor. De doelman van Aston Villa redde niet veel later ook een plaatsbal van Vassell. Darius Vassell speelde in een vroeger leven nog voor Aston Villa en sinds zijn vertrek had hij al vier keer gescoord tegen zijn ex-club. En nu was het weer prijs. Vassell knalde de 0-1 laag in doel. Een gretig Man City was stukken beter dan Aston Villa en rijgde de kansen aaneen. Vassell legde af voor Barton die voorzette en Corradi kopte over. Vassell kopte een voorzet van Trabelsi op het dak van het doel. Even na het halfuur kwam de langverwachte 0-2 er toch. Samaras legde terug naar Barton die de bal laag in doel plaatste. Vlak voor de rust werd een ondermaats Aston Villa toch even gevaarlijk. De vrije trap van Petrov spatte uiteen op de lat. 

In de tweede helft kon Aston Villa zich dan toch herpakken. Villa trachtte City zo ver mogelijk naar achter te duwen. Angel schoot de eerste kans uit de tweede helft over. Man City liet echter niet begaan. De bal werd meegegeven met Corradi die zijn schot gered zag door Taylor. De goalie van Aston Villa redde de rebound van Vassell met de voet. Het was Aston Villa dat het volgend doelpunt voor zijn rekening nam. McCann schoot van ver laag in de linkerhoek binnen: 1-2. De hoop op een remonte was van vrij korte duur. Distin zette zelf een aanval op, sprintte voorbij Ridgewell en plaatste de bal laag in doel. In het laatste kwartier kon Aston Villa niet meer terugslaan.

Aston Villa morst dus met de punten, maar staat nog altijd vijfde ondanks een 1 op 6 in de laatste twee thuiswedstrijden. Manchester City zette anderhalve week voor de derby tegen United een overtuigende prestatie neer. Voor City was het de eerste uitzege dit seizoen.