Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Bramall Lane
Friedel en Kenny stopten drie strafschoppen
Luc Goderis

Zowel Sheffield United als Blackburn gingen zaterdag op zoek naar de eerste zege van het seizoen, maar op Bramall Lane bleven de Blades en de Rovers steken op 0-0.

Tot ruim na het uur had de partij bitter weinig om het lijf, maar in een bizarre laatste twintig minuten eisten scheidsrechter Mike Dean en beide doelmannen de hoofdrol op.

Twintig minuten voor tijd ging Benni McCarthy zeer gretig en theatraal liggen.  Referee Mike Dean, die langs beide zijden tot twee keer toe een appèl om strafschop terecht had weggewuifd, wees nu wel naar de stip.  Patrick Kenny stopte echter de elfmeter van Lucas Neill.

Amper acht minuten later wees Dean opnieuw naar de stip omdat Zurab Khizanishvili volgens hem Rob Hulse tegen de mat had getrokken.  Brad Friedel bracht gerechtigheid door David Unsworth van een doelpunt te houden.

Vijf minuten voor affluiten legde André Ooijer de bal met de borst terug tot bij zijn doelman en tot ieders verbazing was dit voor Dean opnieuw reden om strafschop te fluiten.  Dit keer mocht Rob Hulse vanop elf meter aanleggen maar Friedel ranselde de nochtans goed genomen penalty uit zijn doel.

Na afloop toonde Blackburn manager Mark Hughes zich niet geheel ontevreden.  "Ik zag dat het team progressie maakte en ik ben vooral blij dat die twee strafschoppen ons geen punten kostten.  Het waren namelijk zeer zwakke beslissingen van de scheidsrechter".