Stadion: Anfield Road
Liverpool blijft in de running na zege tegen Man U
Anthony Van der Planken

Liverpool heeft thuis tegen Manchester United met succes zijn laatste titeltroeven uitgespeeld. De Reds moesten absoluut winnen om hun titelkansen levend te houden.

Liverpool startte uitstekend aan de wedstrijd en dwong Manchester meteen naar achteren. Fabio Aurelio toonde zich met een vrijschop erg gevaarlijk, doelman Van der Sar greep goed in. Ook Dirk Kuyt ging zijn kans, zijn poging vloog voorlangs.

In de tweede helft bleef Liverpool domineren. De druk van de thuisploeg werd uiteindelijk beloond. Fernando Torres werd goed diep gestuurd, de Spaanse spits knalde de verdiende 1-0 binnen.

Manchester United had het bijzonder moeilijk, maar kwam uiteindelijk wel nog dicht bij de gelijkmaker. Reina greep goed in op een poging van de ingevallen Nani, een bal van Valencia belandde zelfs op de lat.

De slotfase werd ontsierd door twee rode kaarten voor Vidic en Mascherano. Uitendelijk zette invaller Ngog de kers op de taart door diep in de blessuretijd de 2-0 binnen te leggen.

Manchester United verliest zo zijn koppositie aan Chelsea. Liverpool verkleint de achterstand op de leider tot zes punten en mag blijven hopen van de titel.