Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Anfield Road
Liverpool kan opnieuw niet winnen
De Nijs Michael

Liverpool is niet aan zijn meest succesvol seizoen bezig. Ook maandag kon de ploeg van trainer Rafael Benitez niet winnen. Liverpool bleef in eigen huis steken op een 2-2-gelijkspel tegen Birmingham City.

Liverpool nam nochtans een goede start en werd daarvoor al na dertien minuten beloond. David N'Gog bracht de thuisploeg op voorsprong. De vreugde van de thuisfans was echter van korte duur, want een tiental minuten later bracht Christian Benitez Birmingham op gelijke hoogte.

Het ging van kwaad naar erger met Liverpool en Cameron Jerome slaagde erin om de ploeg van trainer Benitez het schaamrood op de wangen te bezorgen: 1-2. Lang leek een stunt in de maak, tot N'Gog zich erg graag over het been van Lee Carsley liet vallen. Steven Gerrard zette de strafschop om, waardoor de partij op een 2-2-gelijkspel eindigde.

Door dit puntenverlies mag Liverpool de titelambities wellicht opbergen. The Reds staan slechts zevende en hebben na amper twaalf speeldagen al elf punten achterstand op leider Chelsea. Promovendus Birmingham staat vijftiende.