Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stamford Bridge
Tottenham pakt een puntje op Stamford Bridge
Timothy Collard

De strijd om de derde en vierde plaats in de Premier League ligt ook na Chelsea-Tottenham nog volledig open. Een onderhoudende topper op Stamford Brigde eindigde uiteindelijk op 2-2.

Chelsea nam meteen een goeie start. Het duwde The Spurs terug en na tien minuten spelen resulteerde dat meteen in het openingsdoelpunt. Cahill bediende Oscar en de Braziliaan rondde de aanval prima af.

Tottenham was meteen op achtervolgen aangewezen, maar herstelde zich vrij snel van de opdoffer die het te verwerken kreeg. Nog voor het halfuur hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Adebayor kreeg wel heel veel tijd van de Chelsea-defensie en haalde fantastisch uit: 1-1.

De gelijke stand leek bij de rust nog steeds op het bord te staan, maar daar dachten Fernando Torres en Ramires anders over. De Spanjaard stuurde zijn Braziliaanse ploegmaat alleen af op doel en die duwde het leer met een puntertje binnen. Bij de rust was Tottenham dus wederom op achtervolgen aangewezen.

Adebayor opnieuw belangrijk

Na de rust behield Chelsea makkelijk de controle over de wedstrijd. Het kwam vrijwel nooit in de problemen en kon er zelf enkele keren gevaarlijk uit komen. Slechts één man was in grote doen bij Tottenham: Emmanuel Adebayor. Nadat hij in de eerste helft zelf al scoorde zonderde hij tien minuten voor tijd Sigurdsson af door middel van een knap hakje. De IJslander twijfelde niet en borstelde de bal simpel binnen. 2-2 was meteen ook de eindstand na een onderhoudende topper.

Jan Vertonghen speelde de volledige partij voor Tottenham, Moussa Dembele was er niet bij wegens blessureleed. Bij Chelsea startte Eden Hazard in de basis, hij werd een goed kwartier voor tijd vervangen.

Door dit gelijke spel schieten beide teams bitter weinig op in de strijd om een ticket voor het kampioenenbal. Chelsea blijft derde en telt 69 punten, Arsenal volgt op twee punten en The Spurs staan vijfde met drie punten minder dan The Blues. Het beloven nog twee spannende slotspeeldagen te worden in de Premier League.