Speeldag: Speeldag 35
Stadion: JJB Stadium
Tottenham laat punten liggen bij bekerfinalist
Timothy Collard

Tottenham Hotspur heeft zaterdagnamiddag punten laten liggen op bezoek bij bekerfinalist Wigan Athletic. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 2-2-gelijkspel.

De wedstrijd begon flitsend en Tottenham kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Het was absolute sterkhouder Gareth Bale die The Spurs op voorsprong bracht. Lang konden Vertonghen en co niet genieten van de voorsprong. Amper twee minuten later bracht Boyce de thuisploeg alweer langszij. Vlak voor rust viel Moussa Dembele nog geblesseerd uit, het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure van de Rode Duivel is.

Een gretig Wigan klom aan het begin van de tweede helft aan de leiding. Het was Callum McManaman die de club op voorsprong bracht. Tottenham had het moelijk, maar bokste aan het einde van de wedstrijd nog een slotoffensief in elkaar.

Dat leek aanvankelijk niet in de gelijkmaker omgezet te worden, tot The Spurs vlak voor tijd een vrije trap kregen. Met wat geluk belandde de bal via Boyce in doel, die deze keer langs de verkeerde kant de netten deed trillen. 2-2 was meteen ook de eindstand en zo laat Tottenham belangrijke punten liggen in de strijd om een Champions Leagueticket.