Drie tegentreffers, maar toch volle buit voor Mignolet
Timothy Collard

Het kostte Liverpool bloed, zweet en tranen, maar uiteindelijk trokken Simon Mignolet en co toch aan het langste eind tegen Swansea. Christian Benteke verloor dan weer in extremis op het veld van Newcastle United.

Liverpool-Swansea  4-3

De vlam zat meteen in de pan op Anfield. Na amper drie minuten tekende Daniel Sturridge reeds voor het openingsdoelpunt. Halverwege de eerste helft verdubbelde Henderson de voorsprong, maar dan maakte Swansea plots een vuist.

Shelvey liet Mignolet geen schijn van een kans met een loeiharde knal en Bony hing de bordjes even later zelfs weer in evenwicht: 2-2. Nog was het niet gedaan, want tien minuten voor de pauze bracht Sturridge the Reds weer op voorsprong.

Meteen na de pauze moest Mignolet zich echter voor de derde keer omdraaien. Bony verschalkte onze landgenoot vanop de elfmeterstip. Lange tijd leek een gelijkspel in de maak, maar een kwartier voor tijd kroonde Henderson zich tot matchwinnaar: 4-3.

Newcastle United-Aston Villa  1-0

Heel wat minder doelpunten in St. James’ Park. Newcastle United en Aston Villa hielden elkaar negentig minuten in bedwang, maar in de slotseconden van de partij prikte Loïc Rémy het enige doelpunt van de partij tegen de touwen. Christian Benteke speelde negentig minuten bij Villa.