whuWest Ham Utd
livLiverpool FC
0-1
44' Steven Gerrard (pen)
Guy Demel 45+2'
1-1
1-2
71' Steven Gerrard (pen)
Datum: 06/04/2014 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Upton Park
Liverpool heeft koppositie te danken aan twee strafschoppen van Gerrard
Timothy Collard

Liverpool staat opnieuw helemaal bovenaan in de Premier League. Simon Mignolet en co graaiden de volle buit mee op bezoek bij West Ham, en hadden dat vooral te danken aan kapitein Steven Gerrard.

In een eerste helft die traag op gang kwam was het Luis Suarez – wie anders? – die voor het eerste grote gevaar tekende. De Uruguayaan verraste alles en iedereen met een heerlijk plaatsballetje, maar zag zijn poging op de lat stranden.

Het venijn zat hem duidelijk in de staart van de eerste helft. Na hands van Tomkins zette Steven Gerrard zijn ploeg op rozen door de daaruit volgende elfmeter om te zetten. Maar in blessuretijd klom West Ham alsnog op gelijke hoogte.

Discutabele gelijkmaker West Ham

Mignolet moest het leer lossen nadat hij bij een corner een hand van Carroll in het aangezicht kreeg. Demel reageerde alert en duwde de bal tegen de touwen. Scheidsrechter en lijnrechter gingen even in overleg, maar uiteindelijk ging het feestje wel degelijk door voor de thuisploeg: 1-1 bij rust.

Na de pauze gingen The Reds op zoek naar de drie punten, maar bij West Ham slaagde men er in om een tweede doelpunt uit te stellen. Carroll kopte op de lat, maar het bleef gelijk.  Tot Liverpool opnieuw een strafschop kreeg. Dit keer ging Flanagan neer toen Adrian uitkwam en opnieuw legde de scheids de bal op de stip.

Tiende penaltygoal Gerrard volstaat voor zege

Steven Gerrard nam zijn verantwoordelijkheid voor de tweede keer en liet de thuisdoelman opnieuw geen schijn van een kans. Strafschopdoelpunt nummer 10 dit seizoen voor de Engelsman en 1-2 voor de troepen van Brendan Rodgers.

Even later was Suarez dicht bij de zekerheid, maar de heerlijke poging met buitenkant rechts van de spits belandde andermaal op de lat. Liverpool gaf de zege niet meer weg en is zo weer alleen leider in de Premier League.