Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Goodison Park
Geef ons een tweede set in Everton - Chelsea: genieten van een 3-6

Everton en Chelsea hebben inspiratie getankt door de US Open. Met een echte tennisuitslag maakten ze er een topspektakel van voor de supporters. Chelsea - met alweer een sterke Hazard en Costa op toerental - won met 3-6 in Liverpool.

Drie minuten duurde het, of Chelsea had zijn eerste break al binnen. Alsof Everton niet helemaal wakker was, want Diego Costa had geen 60 tellen nodig om voor het eerste doelpunt te zorgen op aangeven van Fabregas.

En twee minuten later stond het zelfs al 0-2 dankzij Ramires. De bezoekers juichten met de vroegere dubbele voorsprong. Daarna viel de wedstrijd ietwat stil. Enfin, toch qua doelpunten, want beide teams kwamen meermaals in scoringspositie.

Op een derde doelpunt was het wachten tot vlak voor de deugddoende pauze. Coleman tikte voor doel en de man op de juiste plaats was Kevin Mirallas. De Belg tikte de ruststand op het bord: 1-2.

Na de koffie kwam de match pas helemaal op toerental. En hoe: halfweg de tweede helft werd Coleman van held plots de anti-held, door een bal in eigen doel te knuffelen. Al moet gezegd: de daar aan vooraafgaande dribbel van Eden Hazard was van ongeziene schoonheid.

Daarna volgde een pingpongspel: Naismith, Matic, Eto'o en Ramires zorgden voor vier doelpunten in acht minuten. Voor Eto'o een bijzonder doelpunt tegen zijn ex-club, ongeveer vijf minuten nadat hij in het veld kwam.

Het slotakkoord was echter voor Diego Costa, die met zijn vierde in drie duels voor de eindstand zorgde. Chelsea zo met 9 op 9 geweldig begonnen aan het seizoen, Everton kon nog niet winnen en heeft amper 2 punten.