Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stade Louis II
Monaco wint en maakt Frans succes compleet

Monaco moest vandaag winnen van Olympiakos en deed dat ook. In de eerste tien minuten maakten ze het verschil en moesten nog oppassen want de Grieken kwamen nog sterk opzetten, maar hielden stand en wonnen met 2-1.

Monaco startte de match in een 4-2-3-1 met Roma in doel, Evra, Squillaci, Rodriguez en Maicon in de verdediging, Bernardi en Zikos centraal op het middenveld, Chevanton op links, Saviola op rechts en Kalon net achter diepe spits Adebayor. De basiself van Olympiakos zijn: Nikopolidis - Mavrogenidis, Anatolakis, Shürrer, Venetidis - Kafes, Georgetos, Stoltidis – Rivaldo, Giovanni, Okkas.

De Monegaskes startten furieus aan de partij en al na twee minuten stond de 1-0 op het bord. Javier Saviola kreeg de bal op dertig meter van het doel, speelde de Griekse verdedigers op een hoopje en trapte de bal mooi onder de lat in doel. De Grieken konden niets terugdoen en waren verrast door het levendige spel van Monaco waardoor ze veel fouten moesten maken. Na tien minuten was het weer raak. Chevanton versloeg twee verdedigers en trapte de bal mooi in doel. 2-0 na tien minuten wedstrijd. Net na het doelpunt kwamen de Grieken voor het eerst opzetten. Kafes kreeg meteen een grote kans, maar scoorde niet. Chevanton en Evra werden nog afgestopt door doelman Nikopolidis en aan de overkant trapte Giovanni de bal op de lat.

Vijf minuten was de tweede helft ver wanneer Okkas een reuzenkans de nek omwrong, maar tien minuten later scoorde hij wel. Na balverlies van Macon krijgt Okkas de bal toegespeeld van Rivaldo en werkt koelbloedig af. Een kwartier voor tijd was het weer hij aan het kanon, maar scoren deed hij deze keer niet. Op het einde van de wedstrijd was er nog even beroering toen Farnerud de bal op de lijn keerde en de Grieken de bal achter de lijn zagen.

Monaco wint haar wedstrijd dus en komt alleen aan de leiding met zes punten. Liverpool en Olympiakos tellen elk vier punten en Deportivo heeft er nu twee.

Na het succes van Lyon wonnen de twee Franse teams hun wedstrijd. Morgen speelt PSG nog tegen FC Porto...