Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real boekt must-have overwinning
Nils Vanbellingen

In groep B heeft Real Madrid de levensbelangrijke wedstrijd tegen Dynamo Kiev gewonnen. Het werd 1-0 in het Bernabeu-stadion. Real telt hierdoor zes punten, net als Kiev en Leverkusen.

De Madrilenen - zonder de geblesseerde Beckham - wisten dat na de recente weken een zege het enige aanvaarbare resultaat was, en ze begonnen dan ook schroeiend aan de wedstrijd. Onder andere Figo was er binnen de eerste tien minuten al dichtbij. Ook Zidane toonde zich in de elfde minuut, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de paal. Na het openingskwartier slaagde Kiev erin de Madrileense druk beter op te vangen, en kwam het zelf ook af en toe dreigen. Zo ging een schot van Kleber naast het doel van Casillas.

Na een halfuur moest Figo geblesseerd naar de kant, en de Madrilenen dreigden de aanvalsdrang te verliezen. Net dan scoorde uitgerekend Owen de langverwachte treffer voor Real: Ronaldo zette voor vanop links, en de Engelsman kwam gepast voor zijn man en tikte binnen (35'). Real ging met een 1-0-voorsprong de rust in, hoewel Gavrancic er in de blessuretijd nog dicht bij was.

In de tweede helft kregen beide ploegen nog een aantal goeie kansen, maar zowel Shovkovski als Casillas stonden op niveau te keepen. Bij de Madrilenen werd - vooral achteraan - duidelijk dat de voorbije weken aan het vertrouwen geknaagd hebben. De defensie acteerde onzeker, maar onder andere Kleber kon niet profiteren. Kiev probeerde in de slotminuten nog een wanhoopsoffensief - zelfs Shovkovski ging mee - maar het mocht niet baten. Het eerste CL-verlies voor Kiev dit seizoen, en Real lijkt weer volledig in de running voor de kwalificatie. Maar ondanks de - weliswaar magere - zege is de crisis duidelijk nog niet verteerd bij de Madridista's, en het blijft afwachten hoe ze het er de komende weken - met onder andere de topper tegen Valencia dit weekend - zullen vanafbrengen.