Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Valeri Lobanovski Kiev
Real met 1 punt naar Madrid terug
Daniel Jamro

Real begon heel sterk en was veruit de betere ploeg in de eerste 10 minuten. Tot de 13de minuut, Kiev er voor een eerste keer uitkwam, Yussuf, van op de baklijn, via het been van Pavón voorbij Casillas.  Kiev 1-0 voor. Na dit doelpunt was Real duidelijk het noorden kwijt. Kiev bleef agressief spelen en Real kon geen goede pas meer geven.

In de 23ste minuut resulteerde dat opnieuw in een doelpunt, Verpakovskis ging met een simpele beweging voorbij Salgado, en trapte hard in de verste hoek binnen, 2-0.
Met Real ging het nu van kwaad naar erger. Buiten 2 trappen vanuit de 2de lijn, kon Real voor geen echt gevaar zorgen.
Pas na 38 minuten kon Real voor echt gevaar zorgen, Raul kwam alleen voor de doelman te staan en werkte rustig af. 2-1.
2 minuten voor rust krijgt Real een terechte strafschop, na een fout van op Ronaldo.
Figo werkt heel beheerst af, 2-2. Na een verdiende voorsprong en een zeer zwakke eerste helft gaan we met 2-2 de rust in.

De 2de helft begint gelijk opgaand. Kiev kwam nog het dichtst bij een goal, toen Casillas plots met 3 aanvallers oog in oog kwam te staan. Kleber vergat echter zijn ploegmaats en knalde hoog over.

Na het uur werd het toch meer en meer eenrichtingsverkeer. Kiev kwam er nog maar zelden uit en Real nam de wedstrijd duidelijk in handen wat resulteerde in een paar halve kansen.
In de 63ste minuut kwam Kiev er toch gevaarlijk uit maar weer vergat Kleber zijn medemaats en verloor hij de bal aan de madrileense verdediging.

De 2de helft blijft spannend, met Kiev dat verschillende malen op de counter heel gevaarlijk is en een Real dat veruit het meeste balbezit heeft maar er eigenlijk te weinig mee kan doen.  Kan doen omdat Kiev op karakter heel sterk verdedigt.

De laatste 10 minuten werd het duidelijk dat beide teams moe waren. Van schitterende individuele acties was geen sprake meer, passen kwamen minder en minder aan en de fouten begonnen zich op te stapelen.

De wedstrijd eindigde dan ook in een correct resultaat, 2-2.