cheChelsea
livLiverpool FC
Datum: 27/04/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea en Liverpool kunnen niet scoren
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea en Liverpool kunnen niet scoren
Foto: © SC

Chelsea en Liverpool hebben 0-0 gespeeld op Stamford Bridge. Alles kan dus nog in de terugmatch.

Beide ploegen startten met een soort 4-5-1. Bij Chelsea bleek Duff niet fit genoeg. Hierdoor stond Tiago in de basis. Arjen Robben begon op de bank. Liverpool speelde met enkel Baros voorin. 

Een eerste grote kans was er na een kwartier. Drogba kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld maar besloot voorlangs. Ook aan de andere kant was er een grote kans. Riise kapte zich goed vrij, maar oog in oog met Cech miste hij. Even later werd een voorzet door Joe Cole teruggekopt naar Lampard. Die kon z'n volley van dichtbij niet laag houden. Er bleven kansen komen. Een voorzet van Gerrard werd nog net aangeraakt door Baros met het hoofd. Cech pakte uit met een geweldige redding. Net voor de rust kwam Liverpool nog goed weg. Na een warrige fase voor doel kwam de bal bij Terry. Zijn schot was ook niet goed gericht.

In de tweede helft werd de tactiek bij Liverpool nog eens goed doorgenomen. De bezoekers gingen vlugger druk zetten en dat loonde. Chelsea leed constant balverlies. Cole was nog het gevaarlijkst. Na een goeie actie op rechts kon Hyypia hem nog net afblokken. Arjen Robben kwam bij de Londenaars in de ploeg. Ook hij kon voor Chelsea geen openingen forceren. De pijlsnelle invaller Cissé kwam nog gevaarlijk opzetten. Carvalho was nog net op tijd terug.

De wedstrijd eindigde op 0-0. De match van dinsdag kan dus nog heel spannand worden. Liverpool zal het daar wel moeten doen zonder Xabi Alonso, die geschorst is. 

Chelsea: Cech, Johnson, Terry, Ricardo Carvalho, Gallas, Tiago (Robben 59), Makelele, Lampard, Gudjohnsen, Drogba, Cole (Kezman 78).

Liverpool: Dudek, Finnan, Hyypia, Traore, Carragher, Riise, Gerrard, Alonso, Biscan (Kewell 86), Luis Garcia (Smicer 90), Baros (Cisse 65).

Kaarten: Cole, Kezman, Biscan, Alonso.

Toeschouwers: 40,497.

Scheidsrechter: Alain Sars (Frankrijk).

Vooraf