Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Pijnlijke uitschakeling voor PSV
J. S.

Vanavond werd in Eindhoven de tweede halve finale van de Champions League afgewerkt. Milan moest een 2-0 voorsprong verdedigen bij PSV. Geen mens gaf de thuisploeg voor de wedstrijd nog een kans, maar de Nederlanders kwamen uiteindelijk heel dicht bij een grote stunt.

PSV nam een droomstart, Park zette de thuisploeg na negen minuten spelen op voorsprong. Vennegoor of Hesselink legde de bal af op de Koreaan die hard in het dak van het doel schoot. PSV bleef de wedstrijd rustig controleren, zonder grote risico's te nemen in verdedigend opzicht. Milan kwam zelden over de middelijn en beperkte zich uitsluitend tot de voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen. Vennegoor of Hesselink was na een dik halfuur spelen heel dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal op een vrije trap van Marc van Bommel belandde op de deklat.

Na rust was Park dichtbij de 2-0. Na een schitterend combinatie tussen Cocu en Farfàn en het overstapje van van Bommel, kon de Koreaan helemaal vrij inschieten. Park miste de bal echter volledig, waardoor de aanval niet bekroond werd. Even later stond de 2-0 toch op het bord, Lee zette perfect voor op Cocu die maar binnen moest knikken.

Naar het einde toe kreeg PSV het wat moeilijker, Milan nam iets meer initiatief en de thuisploeg leek wat door zijn beste krachten heen te zitten. In de 90ste minuut deed Ambrosini, waar alle Nederlanders bang voor waren. Kakà kon voorzetten en de Italiaan kon helemaal vrij binnenkoppen. Toch deed PSV nog iets terug, opnieuw Cocu maakte er met een fraaie volley nog 3-1 van, maar meer zat er niet in.

PSV mag in ieder geval terug kijken op een schitterende campagne. Milan had in de twee wedstrijden tegen PSV het geluk, dat PSV net ontbrak. Milan neemt het in de finale in Istanboel op tegen Liverpool, dat zich gisteren plaatste ten nadele van Chelsea.