2-1
3-1
4-1
4-2
90' Michael Ballack (pen)
Datum: 06/04/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Laat strafschopdoelpunt geeft Bayern hoop
bernie de vuyst

In een niet echt hoogstaande wedstrijd won Chelsea met 4-2 van Bayern Munchen. Het zag er lange tijd nog beter uit voor de Engelsen, maar door een licht toegekende strafschop kon Bayern een tweede (gouden) uitdoelpunt scoren.

Chelsea beleefde een droomstart. Al na vier minuten stond het 1-0 toen een trap van Cole via de hak van Lucio in doel verdween. De jongens van de afwezige Mourinho drukten even door en Kahn moest met de vuisten een kopbal van Terry weren. Daarna bloeide de wedstrijd wat dood en zagen de vele toeschouwers vooral bikkelvoetbal.

Iets voor het half uur kwamen de bezoekers eens piepen. Johnson ging in de fout, Zé Roberto profiteerde niet optimaal, want de Braziliaan miste de opgelegde kans. In de 34ste minuut dreigde Lampard aan de overkant met een knappe volley, de bal ging maar net langs de Duitse kooi.

Ook na rust startte Chelsea als een komeet. Duff dacht te scoren, Sagnol keerde echter net voor de lijn. In de 52ste was het wel raak voor de Duitsters. Schweinsteiger trapte de rebound van Zé Roberto tegen de touwen (1-1) Het was pas één van de eerste balcontacten van Basti Fantasti.

De blauwhemden trokken daarop vol de kaart van de aanval. Dat loonde, want op het uur ramde Lampard de 2-1 tegen de netten. Bayern stond achteraan te klungelen. Dit bleef niet ongestrafd. In de 70ste minuut maakte weer Lampard er 3-1 van. Tien minuten later was het weer raak, ditmaal trof Drogba doel (4-1).

De jongens van Magath konden geen vuist meer maken. De Nederlandse scheidsrechter Temmink hielp hen dan maar een handje. Hij legde de bal op de stip in extratime na licht contact tussen Carvalho en Ballack. Laastgenoemd zette de elftmeter feilloos om.

Mourinho zal toch wel in zijn vuistje lachen. Chelsea heeft een goede uitgangspositie verworven voor de return, al kan dat late Duitse doelpunt zuur opbreken.