Datum: 01/11/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Lerkendal Stadion
Real stoot door na winst tegen Rosenborg
Thomas Dubois
| 0 reacties
Real stoot door na winst tegen Rosenborg
Foto: © SC

Twee goals in de eerste helft zorgden ervoor dat Real Madrid zijn derde overwinning boekte in deze Champions League. Dankzij deze overwinning zijn de Madrilenen zeker van een plaats in de volgende ronde van de Champions League. Ook Lyon is reeds zeker van de volgende ronde. Het is nu aan Olympiakos en Rosenborg om te vechten voor de derde plaats.
 
Madrid speelde zonder de geblesseerden Gravesen, Helguera, Zidane, Ronaldo en Baptista. Garcia was geschorst. Heel wat puzzelwerk dus voor Luxemburgo. Ramos, Guti, Pavon en Salgado kregen terug hun kans. De belangrijkste nieuwkomer in de basis was ongetwijfeld David Beckham. Beckham werd voor de wedstrijd fit verklaard na een hamstringblessure en kon zo voor de honderdste keer in actie komen voor Los Galacticos. Bij Rosenborg was er slechts één wissel, Johnsen verving Helstad als eenzame spits.
 
Twee weken geleden kwam Rosenborg op voorsprong en ook deze keer drukte het en scoorde Rosenborg het eerste doelpunt. Jammer genoeg voor Rosenborg in het verkeerde doel. Na een prachtige pass van Guti op Robinho had Dorsin het enorm moeilijk om deze weg te werken en de bal caprioleerde ongelukkig in eigen doel. Enkele minuten eerder had Robinho nog naast geschoten. 
Enkele minuten voor rusten kon Robinho op aangeven van Beckham doorgaan, de bal werd echter geblokt en Guti kon de bal binnentrappen.
 
Na de rust probeerde Rosenborg iets terug te doen, maar onder meer Braaten en Johnsen stuitten op een uiterst sterke . Ook de ingevallen Helstad kon Casillas niet verslaan. Voor Real Madrid was deze tussenstand voldoende om de volgende ronde te bereiken en het weigerde dan ook het gaspedaal verder in te duwen. Rosenborg moet op deze manier zich volledig focussen op de derde plaats en het daarbij horende ticket voor de Uefa-beker.  [AN]

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)