Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Old Trafford
Man U wint 'The Battle of Britain'
Dirk Pieters

Manchester United nam het woensdagavond op tegen Celtic. Voor velen “The Battle of Britain”. Het was de eerste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in een Europese wedstrijd. Het was Manchester dat het eerste duel won met 3-2. Matchwinnaar voor Manchester United was ongetwijfeld Louis Saha, met twee doelpunten en een assist.

De thuisploeg begon met Wayne Rooney en Paul Scholes opnieuw in de basis. Ook bij Celtic was er één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Aberdeen. Jiri Jarosik nam de plaats in van Maciej Zurawski. Manchester United nam de beste start. Op een voorzet van Gary Neville kopte Louis Saha naast. Even later was de Fransman opnieuw gevaarlijk, maar dit keer ging zijn volley net over de dwarsligger. Na de goede start van Manchester United was het toch Celtic dat op voorsprong kwam. Jan Vennegoor of Hesselink schoot de bal onder Van der Sar. De bezoekende supporters gingen volledig uit hun dak, maar dat was van korte duur. Amper enkele minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Louis Saha trapte een lichtgefloten strafschop tegen de netten. De thuisploeg ging verder en kwam acht minuten voor de rust op voorsprong. Het was opnieuw de Franse international die het leer over de doellijn kreeg. Celtic gaf zich niet zomaar gewonnen. Shunsuke Nakamura schoot op een schitterende manier zijn vrije trap mooi in doel.  Beide ploegen moesten gaan rusten met een 2-2 stand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de Schotse leider stond opnieuw op achterstand. Opnieuw lag Saha aan de basis van het doelpunt. Artur Boruc stopte het schot van de Fransman, maar  Ole Gunnar Solskjaer was goed gevolgd om de bal binnen te duwen. Saha ging toch voor zijn derde doelpunt, maar de doelman van Celtic stopt de kopbal van de Man U-spits. Een kwartier voor tijd mocht Rooney alleen op doelman Boruc gaan, maar kreeg de bal niet in het doel. Manchester United won zo zijn eerste wedstrijd met 3-2. De Celtic-doelman speelde een schitterende wedstrijd ondanks de drie tegendoelpunten. [TH]