lilLille OSC
acmAC Milan
Datum: 26/09/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille houdt AC Milan in bedwang
Thomas Dubois
| 0 reacties
Lille houdt AC Milan in bedwang
Foto: © SC

In de groep van Anderlecht ontving Lille dinsdagavond favoriet AC Milan. Lille zette een collectief sterke prestatie neer en hield zo Milan in bedwang. Geen van beide ploegen kon scoren zodat de wedstrijd op een gelijkspel eindigde.
 
Puel begon verrassend met een heel aanvallend ingesteld elftal aan de aftrap, hij bracht met Fauvergue een tweede aanvaller in de ploeg. Bij AC Milan begon Inzaghi op de bank. Het was Fauvergue die voor het eerste gevaar in de partij kon zorgen, maar zijn eerste schot werd geblokt door Nesta, z'n tweede ging over. Net als in Anderlecht, kreeg de tegenstander, Milan dus, het balbezit, waarna de Fransen er telkens vlijmscherp uitkwamen. Tot grote kansen leidde dat niet voor de Italianen. Een kopbal van Gilardino miste doel. Aan de overkant konden Keita en Odemwingie gevaarlijk zijn.
 
Het was Lille-doelman Sylva die de eerste goede redding van de wedstrijd moest verrichten op een poging van Kaka. In de tweede helft kregen we hetzelfde beeld. Milan monopoliseerde de bal en incasseerde af en toe een tik van Lille. Beide ploegen kregen nog enkele kleine kansjes, maar gescoord werd er niet. Lille wint zo een belangrijk punt tegen AC Milan. Een punt dat beslissend kan zijn in de strijd om de tweede plaats in de groep. [AN]    

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)