Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Parken Kopenhagen
Kopenhagen sluit eervol af
Thomas Dubois

Kopenhagen heeft z’n eerste Champions League deelname eervol afgesloten met een overwinning in het Parken Stadion tegen Celtic Glasgow, 3-1 was de eindstand in Denemarken. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Deense ploeg, al na twee minuten stond de 1-0 op het bord, Hutchinson opende de score. Kopenhagen voetbalde goed en kwam halverwege de eerste helft dan ook op 2-0, Jesper Grønkjaer tekende voor het doelpunt vlak voor rust.

Allbäck zorgde in de tweede helft voor de beslissende 3-0 tussenstand. Jarosik kon nog tegenscoren voor de Schotten. Verder kwam Celtic niet meer. Geen ramp, want Celtic gaat toch door naar de volgende ronde van de Champions League. Kopenhagen is Europees uitgeschakeld maar behaalde wel zeven punten, evenveel als Benfica dat zich wel wist te plaatsen.

Trainer Ståle Solbakken was tevreden; "ondanks het feit dat we toch al uitgeschakeld waren, toonden we toch veel inzet. Dankzij onze ervaringen in de Royal League hebben we vooruitgang gemaakt en we zijn op een eervolle manier eruit gegaan, het was een goed debuut". [VI]