Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Cole schenkt Chelsea de zege
Dirk Pieters

Chelsea won de spannende heenmatch in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool met 1-0. Joe Cole zorgde halfweg de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Chelsea domineerde de eerste helft, maar in de tweede helft probeerde Liverpool tevergeefs nog terug te vechten.

De beginfase was helemaal voor de thuisploeg. Onder leiding van een sterk spelende Didier Drogba waren de beste kansen voor The Blues. Na zeven minuten stond de 1-0 al bijna op het bord, maar Reina had een schitterende reflex in huis op een schot van Lampard. Vijf minuten later kon Drogba bijna profiteren van een slechte pass van Riise, maar de Ivoriaan had te laat gezien dat Cole was meegekomen en weg was de kans. Liverpool kreeg in de eerste helft één enkele kans, maar de kopbal van Kuyt was te zwak. Op het half uur kwam Chelsea verdiend op voorsprong. Drogba hield zijn verdediger goed af en speelde de bal mooi in de voet van Cole die er 1-0 van maakte. Ook na het doelpunt bleef Chelsea druk zetten en kwam Liverpool nauwelijks aan kansen toe. Even moest Cech nog opletten op een hoge bal, maar het bleef 1-0.

De bezoekers begonnen beter aan de tweede helft met enkele kleine kansjes tot gevolg. Eerst Kuyt kopte een voorzet van Riise net over en even later kon Crouch net niet bij een voorzet van Gerrard. Chelsea herstelde rond het uur opnieuw het evenwicht. Drogba speelde opnieuw een schitterende partij en nam zijn ploegmaats op sleeptouw. Tien minuten voor tijd kwam Liverpool goed weg. Cole kon hard uithalen na een mooie pass van Drogba, maar Reina had opnieuw een mooie save in huis. De thuisploeg ging nog nadrukkelijker op zoek naar een tweede treffer, maar in de slotfase kopte Drogba de laatste kans nog net naast en zo bleef het 1-0. [TH]