Stadion: Ibrox Stadium
Novo trapt Rangers naar zege in slotminuut
Kevin Vanbuggenhout

De derde voorronde van de Champions League is van start gegaan. Glasgow Rangers stond tegenover Rode Ster Belgrado. De heenmatch ging door in Schotland.

De eerste helft had maar weinig om het lijf. Geen van beide ploegen konden veel openingen creëren. Belgrado had wel het meeste balbezit, maar open kansen kwamen daar niet uit voort. De enige goede mogelijkheid uit de eerste helft was wel voor de Serviërs. Djordjevic trapte net over.

De tweede helft bracht toch enige verbetering voor de Rangers. De wedstrijd verliep nog steeds vrij gesloten, maar Belgrado leunde toch meer naar achteren. McCulloch kopte recht op Randjelovic. Rode Ster Belgrado was tevreden met de tussenstand en probeerde die vooral te behouden. In het laatste kwartier ging Rangers nog aandringen. Randjelovic tipte een knal van Cousin over. In de voorlaatste minuut belandde een vrije trap van Ferguson in het zijnet. Maar het gevaar was nog niet geheel geweken en in de laatste minuut van de officiële speeltijd viel het doelpunt dan toch. De ingevallen Novo trapte Rangers alsnog naar de zege. Glasgow Rangers won zo alsnog met 1-0. De Schotse vice-kampioen kan binnenkort afzakken naar Belgrado met een kleine voorsprong.