Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma te sterk voor Dinamo Kiev

AS Roma kent een uitstekende start in de competitie, maar ook in de Champions League lieten de Romeinen een goede indruk. De Italiaanse topclub kende geen problemen met Dinamo Kiev en won uiteindelijk met 2-0.

De Italiaanse ploeg zat al snel op rozen. Na negen minuten zorgde Perrotta al voor de 1-0. Een aanval via verschillende spelers belandde uiteindelijk bij Max Tonetto, die de bal naar de eerste paal bracht. Daar knikte Perotta simpel binnen; 1-0. Ook nadien bleef AS Roma de betere ploeg, maar vergat het de kansen af te maken. Kiev kon nauwelijks dreigen in de eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft stond het bijna 2-0, maar Juan raakte van dichtbij de paal. Even later was het toch raak. De man in vorm Fransesco Totti maakte er op een goed uitgevoerde tegenaanval 2-0 van. In de blessuretijd werd Kiev-doelman Olexandr Shovkovskyi nog éénmaal gespaard. Ditmaal was het rechtsback Cassetti die met een geweldig afstandsschot het doelhout trof en zo bleef het 2-0.