Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Lerkendal Stadion
Schalke zet Rosenborg opzij
viki meeuwis

In groep B ontving Rosenborg BK vanavond in het Lerkendal Stadion het Duitse Schalke 04. In de vorige wedstrijd in de groepsfase wist Rosenborg 1-1 gelijk te spelen tegen Chelsea. Het was uitkijken of ze die stunt konden overdoen. Bij Rosenborg begon, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Chelsea, Steffen Iversen nu wel in de basis.

Het was Schalke dat meteen het best begon aan de wedstrijd. Nog voor de derde minuut gespeeld was, hadden de bezoekers al drie corners versierd en een kleine kans iets erna. De beste kans in het begin van de match was echter voor Rosenborg maar niet door eigen toedoen. Westermann probeerde de bal terug naar de eigen keeper te spelen maar schoot die per ongeluk over Neuer in het doel, die nog net bij de bal kon. Net na de tiende minuut kwam Schalke weer opzetten maar Kuranyi slaagde er niet in om keeper Hirschfeld te verschalken. Op het half uur kwam de bal bij Traoré terecht maar die schoot de bal vanop korte afstand net over doel. In de eerste helft vielen echter geen doelpunten te noteren.

Ook na de rust opende Schalke het best en slaagde erin om Rosenborg serieus onder druk te zetten. Sapara en Skjelbred combineerden goed op de rechterkant en Skjelbred slaagde er in de 50e minuut in om Iversen te bereiken die de bal echter net over het doel heen kopte.

Iets daarna ging Schalke verdiend aan de leiding. In de 62e minuut was het Jermaine Jones die de bezoekers op voorsprong bracht. In de 77e minuut kwam Rosenborg dicht bij de gelijkmaker. Koné en Traoré met een soort flipperkastpasses op vijf meter van doel, de bal werd naar Steffen Iversen gegeven maar de Noor kreeg de bal niet in doel en bovendien werd er voor buitenspel gefloten. Net voor het einde van de wedstrijd werd Kuranyi vrijgespeeld, hij zette Basma in de wind en kon de bal in de linkerhoek in doel werken.

Met dit verlies staat Rosenborg nu voorlopig laatste in groep B met slechts één punt. Chelsea won uit bij Valencia met 1-2 en leidt nu in deze groep. Valencia en Schalke 04 hebben elk drie punten. [AN]