Datum: 07/11/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Old Trafford
Manchester United behoudt maximum
Kristof Blomme
| 0 reacties
Manchester United behoudt maximum
Foto: © SC

Manchester United heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. De Engelsen tellen na vier speeldagen nog steeds het maximum van de punten, na een 4-0 overwinning tegen Kiev. Piqué, Tevez, Rooney en Ronaldo tekenden voor de doelpunten. 

Bij Manchester United stonden vijf andere spelers op het veld in vergelijking met de topper bij Arsenal. Onder andere jongeren Simpson en Piqué mochten aan de wedstrijd beginnen. Na een halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van Ronaldo kwam via Carrick bij Piqué terecht, die zijn eerste voor United binnen kopte. Vijf minuten later leek de partij helemaal beslecht. Na een schitterende één-twee tussen Rooney en Tevez verdubbelde die laatste de score. 

Na de pauze bleef doelman Van der Sar in de kleedkamer met een voetblessure. Kuszczak was zijn vervanger. De Pool moest meteen zijn kunnen tonen op een poging van Rincon. Ook de thuisploeg kreeg nog mogelijkheden. Nani probeerde het van ver, maar Shovkovsky was bij de pinken. Na een knappe actie van Evra moest de bezoekende goalie nog eens zijn kunnen tonen op pogingen van Simpson en Tevez. Met nog een kwartier te gaan bracht Nani de bal voor doel. Daar stond Rooney en de Engelse international maakte er 3-0 van. Ronaldo zorgde voor de slotnoot door, na een solo, de 4-0 eindstand op het bord te zetten.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)