Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Old Trafford
Groep E: Aalborg pakt punt op Old Trafford
Jurgen Thomas

Manchester United kwam in zijn laatste partij niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Aalborg. De Denen waren al zeker van een ticket voor de UEFA Cup. Man U. is groepswinnaar.

Voor Aalborg was dit een wedstrijd zonder inzet. De Denen konden enkel prestige winnen door Manchester United opzij te zetten. Alex Ferguson (foto) leek Aalborg dit wel te gunnen door enkele van zijn sterkhouders te laten rusten.
De overige Mancunians dachten er anders over. Reeds na drie minuten kon het thuispubliek op Old Trafford juichen. Tévez bracht de score op 1-0. Twee minuten later kreeg de Argentijn een kans om de score te verdubbelen maar verkwanselde die. In een gelijkopgaande eerste helft kreeg Manchester United de meeste (kleine) kansjes om de score uit te diepen maar het was Aalborg dat op het halfuur verrassend gelijk stelde. Jacobsen kopte een vrij trap voorbij Kuszczak. Helemaal verrassend werd het toen Curth in de blessuretijd van de eerste helft de Denen op voorsprong kopte. Old Trafford ging stil de pauze in.
Lang duurde de rust en de stilte niet want na zeven minuten bracht Rooney via de 2-2 weer leven in het stadion en in zijn team. Man U. schakelde nu een versnelling hoger maar Scholes,Tévez en Gary Neville verzuimden hun ploeg op voorsprong te zetten. Aalborg kwam er slechts sporadisch uit. Augustinussen schoot nog op doel maar Kuszczak voorkwam nieuw onheil. De Denen kreunden en kraakten maar haalden met succes hun doel. Het team van Allan Kuhn keert met een punt terug naar Denemarken.
Ondanks puntenverlies pakt Manchester United de groepswinst. Aalborg mag overwinteren via de UEFA Cup.