Datum: 13/02/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Donbas Arena
Shakhtar-coach Lusescu pakt Borussia met veel eerbied aan
Shakhtar-coach Lusescu pakt Borussia met veel eerbied aan
Foto: © SC

Borussia Dortmund speelt vanavond in het ijskoude Donetsk zijn eerste wedstrijd tegen Shaktar. De Duitsers hebben in de competitie vijftien punten achterstand op leider Bayern, maar in de Champions League lieten ze wel al mooie dingen zien.

Shakhtar moest het de laatste maand hebben van vriendschappelijke wedstrijden om zich op dit duel voor te bereiden, want de competitie in Oekraïne ligt nog stil tot 1 maart. Maar liefst twaalf oefenmatchen haspelden de jongens van coach Mircea Lusescu af. Tien daarvan werden gewonnen, maar de laatste werd een 1-0  verlies tegen Het Noorse Odd Grenland. Shaktar kan ook voor de eerste keer rekenen op zijn nieuwste aanwinst Taison, gehaald bij Kharkiv Metalist.

Lusescu is onder de indruk van de Borussen. "Dortmund heeft de sterkste groep in deze competitie gewonnen en dat geeft wel een idee van hoe goed ze wel zijn. Niemand in de Bundesliga speelt zo een mooi passingspel als Dortmund", zei hij op zijn persconferentie.

Dortmund zit wel met enkele defensieve problemen, want Marcel Schmelzer verzwikte zijn enkel op training. Neven Subotic - ook lang gekwetst - wordt waarschijnlijk zijn vervanger aangezien Kevin Grosskreutz en Patrick Owomoyela niet beschikbaar zijn.

Minstens drie doelpunten?

Volgens UNIBET  krijgen we vanavond meer dan 2,5 goals te zien. Indien je daar 60 euro op inzet, kan je 108 euro winnen.

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60  euro gratis.

Meer nieuws