Benfica heeft al een eerste corner te pakken. Kouyate had weinig andere keuzes.
Mislukt schotje van Matic, eerste dreiging wel van de thuisploeg meteen.
4

Goal
Doelpunt van Filip Djuricic (Onbekend Onbekend)
Proto moet een schot lossen en Djuricic is er als de kippen bij om de de 1-0 binnen te tikken. Dat moet hard zijn voor Anderlecht.
20:58
15
Anderlecht heeft na de openingsgoal het evenwicht wat meer hersteld, maar spitsen Suarez en Mitrovic worden amper bereikt.
21
 Gele kaart voor Massimo Bruno

23
Eerst Cardoso met een schuivertje, waarop Proto goed plat gaat. Wat later opnieuw een schot van de spits van Benfica, maar met te weinig kracht.
27
 Gele kaart voor Enzo Nicolás PĂ©rez

28
Matic gaat wild door op Gillet en krijgt de fout tegen.
29
Gerommel in de zestien van Anderlecht, maar zonder erg. Paars-wit kan opkuisen voor iemand kan afdrukken. In de daaropvolgende fase wel opnieuw een corner voor de thuisploeg.
30

Goal
Doelpunt van Anderson Luis da Silva Luisão (André Almeida)
Na een corner komt de bal bij Almeida. Hij kopt terug de zestien in, waar Luisao moederziel alleen de 2-0 maar moet binnentikken.
34
 Gele kaart voor Demy De Zeeuw
Een fout op Djuricic kost een gele kaart
34
Bijna is het 3-0, maar de afgeweken bal en het hakje van Djuricic en zijn aanvalsbroeder leveren niet meer dan een corner op.
36
Anderlecht dan toch eens in de vijandelijke rechthoek, maar Suarez vindt enkel het been van Luisao.
41
Cardoso met iets te veel vertrouwen. Een schot van ver suist meters over. We kabbelen richting rust, Benfica heeft de match in een stevige greep.
42
Markovic met een geweldige voorzet, maar Cardoso is 5 centimeter te klein om de 3-0 te kunnen binnenkomen. Hier komt Anderlecht goed weg!
45
We krijgen een minuut extra. Anderlecht moet straks uit een ander vaatje tappen als het nog iets wil rapen uit Lissabon.
45+1
De Zeeuw tot bij Gillet in de rechthoek, maar die krijgt hem pardoes op zijn neus en kan niet controleren.
45+2
Rusten met 2-0 in Lissabon
Het gaat niet goed met Anderlecht in Lissabon. Aan de rust is het 2-0 voor de thuisploeg, dat zelf heel weinig in verlegenheid werd gebracht. Het snelle tegendoelpunt zorgde voor een horrorscenario voorlopig. Paars-wit heeft nog 45 minuten!

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er terug aan begonnen. Meteen Anderlecht met druk, maar Moraes is bij de pinken.
46
Vervangen Demy De Zeeuw
Ingevallen Frank Opoku Acheampong

48
Perez tot bij Markovic, maar Proto is eerder op de bal.
50
Acheampong laat zijn snelheid eens zien, maar via Bruno gaat de bal in de handen van De Moraes.
55
Bruno tot bij Suarez na een mooie actie van N'Sakala en Acheampong, maar meer dan een corner krijgen de bezoekers niet.
55
Milivojevic probeert het van aan de rand van de zestien, maar hoog over.
58
Mitrovic met een mooie kopbal, maar geen doelpunt en bovendien afgefloten.
61
Arthur moet plat op een inzet van Suarez. Na een kwartier in de tweede helft mogen we zeggen dat de inbreng van Acheampong en het nieuwe systeem na de rust wel loont voor paars-wit.
65
Toch weer een corner voor Anderlecht. Komt er (snel) een aansluitingstreffer?
68
Djuricic werd aangespeeld door Matic, maar die controleert met de arm en wordt afgefloten. Daar zat meer in.
69
Vervangen Enzo Nicolás Pérez
Ingevallen Ola John

70
 Gele kaart voor Aleksandar Mitrovic

74
Het spel gaat nu vooral op het middenveld verder.