Competitie: EK Futsal
Speeldag: Speeldag 1
België verliest eerste partij op EK Futsal ruim
Sander De Graeve

In een kolkende Lotto Arena mochten de Belgen tegen Roemenië hun EK beginnen. Tegen de stugge Roemenen hadden de enthousiaste Belgen het erg lastig. Roemenië klopte België met overdreven 1-6 cijfers.

Sander De Graeve en Diederik Geypen in Antwerpen

Onder impuls van het enthousiaste publiek begonnen het Belgische Futsal-team gemotiveerd aan de wedstrijd. De eerste drie minuten waren voor de thuisploeg met meteen drie kansen voor een gemotiveerde Omar Rahou. Als je weet dat twee van die kansen omhaals waren, dan snap je waarom het publiek onmiddellijk in lichterlaaie stond.

Ondanks al het enthousiasme kwamen de stevige Roemenen op voorsprong via Raducu. Daarna bleven de Belgen de meeste aanvalslust tonen, maar dichter dan enkele pogingen van Sababti en Rahou kwamen ze niet. Voor rust werd het nog 0-2 via Florin Matei. De Belgische zaalvoetballers moesten dus met een teleurstellende dubbele achterstand de rust in.

Rahou doet Lotto Arena ontploffen

De tweede helft begon met vernieuwde moed, maar het waren opnieuw de Roemenen die snel tot scoren kwamen. Sababti verloor de bal en kapitein Lupu kon makkelijk in doel werken. Het leek over en out voor de Belgen, maar enkele minuten later stond de Lotto Arena opnieuw in brand.

Rahou werkte na een knappe actie van Chaibai van dichtbij af. Nog wat later gingen de supporters opnieuw uit de bol. Rahou scoorde opnieuw, ditmaal op aangeven van Hitou, maar de ref had handspel gezien, het bleef dus 1-3. De match werd een stuk potiger en de stevige Roemenen diepten de voorsprong verder uit.

Goal van de keeper

België ging alles-of-niets spelen en Lúcio werd gebombardeerd tot vliegende keeper. Na enkele knappe aanvallen met onder meer een omhaal van kapitein Chaibai en een schot van Rahou kregen de Belgen definitief het deksel op de neus. Doelman Iancu knalde de bal in het lege doel.

Daarna kreeg Rahou, tot dan de beste Belg, nog een tweede gele kaart. De Roemenen maakten er nog 1-6 van. Een teleurstellende nederlaag voor de Belgen. Vooraf werd ons land gezien als het zwakste van de groep, maar er was hoop voor de wedstrijd tegen Roemenië. Nu moet er absoluut gewonnen worden van het sterke Oekraïne om toch een plaatsje in de kwartfinales te halen.

Herbeleef Futsal Team België - Roemenië (futsal)