Groep G: Rooney loodst Engeland voorbij Bulgarije
Sam Soetaers
Groep G:  Rooney loodst Engeland voorbij Bulgarije

Engeland heeft overtuigend gewonnen van Bulgarije. De Engelsen wisten tegen de Bulgaren drie keer te scoren.

De Engelsen zette de Bulgaren meteen onder druk en dat leverde na een kwartier spelen al een eerste keer resultaat op. Cahill schoof de bal onder de doelman binnen. Aan de overkant ging een schot van Petrov naast.

De motor van Engeland sloeg terug aan en Rooney kopte de 0-2 op een hoekschop van Downing binnen. Bulgarije onderging het spel en nog voor rust scoorde Rooney zijn tweede goal van de avond. De spits van Manchester United stond aan de tweede paal op de juiste plaats na een voorzet van Ashley Young.

Engeland kreeg na rust nog kansen op de 0-4, maar kon die niet benutten. Zo trof Downing nog de paal op een voorzet van Walcott. De Engelsen blijven leider met 14 punten. Bulgarije blijft steken op vijf punten.