Stadion: Ernst Happelstadion

Herbeleef Kroatië - Turkije (EK)

Volg de match tussen Kroatië en Turkije live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vandaag wordt in Wenen de tweede kwartfinale gespeeld tussen Kroatië en Turkije. Kroatië eindigde als eerste in hun poule. Turkije eindigde tweede in zijn groep. Bij Kroatië zijn dezelfde elf spelers aanwezig die tegen Duitsland wonnen. Bij Turkije zijn wer wel wat afwezigen. Belozoglu, Cetin, Metin en Gungor zijn geblesseerd. Aurelio en Demirel zijn geschorst. De wedstrijd is live te volgen vanaf 20u45 !
Kroatië: Pletikosa Stipe, Corluka Vedran, Kovac Robert, Simunic Josip, Pranjic Danijel, Srna Dario, Modric Luka, Kovac Niko, Rakitic Ivan, Kranjcar Niko, Olic Ivica.
Turkije: Rustü Reçber, Altintop Hamit, Zan Gokhan, Asik Emre, Balta Hakan, Sarıoğlu Sabri, Topal Mehmet, Sanli Tuncay, Turan Arda, Kazim-Richards Colin, Kahveci Nihat.
1
De volksliederen weergalmen door het stadion.
1
Rosetti heeft de wedstrijd op gang gefloten.
2
Beide ploegen starten hevig aan de wedstrijd. Modric probeert het al met een schot. De bal wijkt af op een Kroatisch been.
3
Er is momenteel veel sfeer in het Ernst Happelstadion. Beide landen hebben een brede achterban.
5
We noteren een eerste dreiging. Kahveci kan zich doorzetten en legt achter tot bij Altintop. Die schiet de bal een meter hard naast.
6
Weer een goede kans, nu aan de andere kant. Olic kan makkelijk doorbreken en haalt de achterlijn. Hij legt de bal achter, maar er zit nog net een Turks been tussen.
9
De bal wordt nu voorlopig in de ploeg gehouden, zowel bij de Kroaten als bij de Turken.
11
Kovac gaat hard door. De Turken krijgen een vrije trap op een zeer gevaarlijke positie.
13
Altintop schiet recht in de muur. De ban wijkte af op Kovac, die nu even blijft liggen.
15
De Turken zijn nu iets dreigender en spelen de bal rond. Ze zoeken duidelijk een opening, maar die is nog niet echt gevonden.
18
Wat een grote kans ! Modric zet zich goed door. Hij levert de perfecte voorzet af naar Olic. Die kan perfect intikken, maar speelt de bal op de lat. De herneming wordt overgekopt.
21
Modric ziet een voorzet overwaaien.
23
De wedstrijd gaat op en neer. Turkije geraakt momenteel moeilijk aan het doel van Kroatië.
24
De Kroaten zijn via de flanken zeer gevaarlijk. Nu kan Rakitic oprukken en voorzetten, maar die is nog iets te zwak.
26
 Gele kaart voor Tuncay Volkan Sanli

30
Het duurt weer even tot we een kans krijgen. De Turken spelen wat behoudender. Kroatië is wel baas.
34
Het is nu echt vechten om elke meter. De wedstrijd is in evenwicht. Kansen zijn nu al enkele minuten uitgebleven.
38
Eindelijk nog eens een doelpoging. Kahveci haalt zwaar uit. Pletikosa duikt goed naar de hoek, maar de bal gaat naast.
41
We anderen de rust. Zowel Turkije en Kroatie lijken tevreden met een brilscore.

Scheidsrechter
Rust
We zagen enkele goede kansen voor rust, maar een doelpunt kwam er nog niet. De wedstrijd liep evenwichtig. De Turken speelden behoudend, de Kroaten dreigden naar voor. Hopelijk vallen er in de tweede helft ook doelpunten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gefloten.
49
 Gele kaart voor Arda Turan

50
Eerste dreiging van de tweede helft komt van de Kroaten. De bal wil na enkele pogingen van Modric er niet in.
53
Nu toch wat dreiging van de Kroaten. Eerst met een hoekschop, maar die wordt weggewerkt.
55
We zien weer veel middenveldspel. Er zal toch wat meer naar voren moeten gevoetbald worden.
57
Krancar kan zich goed doorzetten. Zijn schot is echter te zacht om Rustu te bedreigen.
61
Vervangen Colin Kazim-Richards
Ingevallen Ugur Boral

64
We zien heel veel middenveldspel op dit moment. Beide ploegen willen sowieso een tegendoelpunt vermijden.
65
Vervangen Niko Kranjcar
Ingevallen Mladen Petric

70
Rakitic krijgt een voorzet op een presenteerblaadje voorgeschoteld, maar hij schiet de bal huizenhoog over.
74
Kroatie zet nu stevig door. De Turken krijgen het moeilijker.
76
Vervangen Mehmet Topal
Ingevallen Semih Sentürk

80
Nog zo'n 10 minuten te spelen. Welke ploeg durft er nog iets te ondernemen ?
83
Kroatie met een zeer gevaarlijke vrije trap. Rustu redt de trap van Srna prachtig uit de rechter bovenhoek.
86
De druk neemt voor beide ploegen toe. Ze krijgen beiden een hoekschop, maar die worden telkens weggewerkt.
89
 Gele kaart voor Ugur Boral

89
Weer krijgt Kroatie een vrije trap. Srna zet zich weer klaar.
90
Rustu heeft de bal klem in twee tijden.
90
We krijgen verleningen. Beide ploegen konden niet scoren in de eerste 90 minuten.
91
De tweede verlenging is op gang getrapt.
93
De eerste verlenging start zoals de tweede helft geeindigd is : Afwachtend op dat ene gat in de verdediging van de tegenstander.
96
Beide teams lijken fysiek op. Veel dreiging naar voren is er niet.
97
Vervangen Ivica Olic
Ingevallen Ivan Klasnic

100
Beide ploegen worden nerveuzer. Nu toch een goed schot van de Turken. Ze zitten ook beter in de wedstrijd.
105
Er viel in de tweede verlgenging niet veel te gebeuren. Alleen een schotje van Turlan was bedreigend.
106
De tweede verlenging is ook begonnen.
107
De Turken blijven op zoek gaan naar een doelpunt, maar de Kroatische verdediging is zeer solide.
108
 Gele kaart voor Emre Asik

111
De bal gaat over en weer. Toch zien we nu warrig voetbal.
114
We zien nog veel overtredingen. Nu een vrije trap voor Turkije.
118

Goal
Doelpunt van Ivan Klasnic (Onbekend Onbekend)
Klasnic schiet de Kroaten naar de halve finale !
119
Doelman Rustu kwam te ver uit en met een voorzet en een kopbal ging de bal tegen de netten.
120

Goal
Doelpunt van Semih Sentürk (Onbekend Onbekend)
Wat een slot ! Wanneer iedereen denkt dat de wedstrijd gedaan lijkt, schiet Senturk de bal in de bovenhoek.
120
We krijgen dus nu penalties.
00:00
Modric wordt de eerste die zal trappen voor Kroatie.
00:00
Modric schiet ernaast ! Het blijft 0-0.
00:00
Balta maakt er 0-1 van. Srna is de volgende.
00:00
Srna zet zijn strafschop op : 1-1.
00:00
Senturk, de maker van het doelpunt daarnet, zet zijn strafschop ook om : 1-2 voor Turkije !
00:00
Rakitic doet hetzelfde als Modric : Hij schiet naast ! Het blijft 1-2 met nog een extra beurt voor Turkije.