Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
PAOK haalt het na Oekraïnse thriller
Luc Goderis

PAOK is er na een razend spannende terguwedstrijd in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Uefabeker.  In het Shakhtar stadion in Donetsk sleepten ze een 2-2 gelijkspel uit de brand en plaatsten zich ten nadele van Metalurg Donetsk.

PAOK en Metalurg Donetsk hadden twee weken geleden 1-1 gelijk gespeeld en alles moest dus in de terugwedstrijd beslist worden.
Na een lange studieronde en met de rust in zicht kopte Aleksander Kosyrin een hoekschop van Sergei Zakarlyuka binnen en vanaf dat moment ging alles razendsnel.  Een ontketend PAOK met Teodoros Zagorakis als absolute uitblinker op het Griekse middenveld bediende Dimitrius Salpingidis.  Salpingidis kapte zijn waakhond uit en schoot de de gelijkmaker makkelijk voorbij Yuri Virt.
Ogenblikken later dropte Zagorakis de bal in het strafschopgebied.  De thuisdefensie kon niet wegwerken en Pantelis Konstantinidis schoot zijn ploeg op slag van rust op voorsprong.

Na de herneming ging Metalurg nadrukkelijk op zoek naar doelpunten.  De Oekraïners hadden er immers twee nodig wilden ze zich alsnog plaatsen voor de volgende ronde van de Uefabeker.
Net voor het uur zette Daniel Florea zich door op links en kreeg de bal voor doel.  Sergey Shishchenko sprong hoger dan Ifini Udeze en de Oekraïner kopte hard binnen.  Metalurg Donetsk had nog een half uur om op zoek te gaan naar het doelpunt van de kwalificatie maar  PAOK verdedigde het gelijkspel met man en macht.  De Grieken hadden het in de slotfase behoorlijk moeilijk met de aanvallen van de thuisploeg en trokken een paar keer aan de noodrem.  De Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink kon niet anders dan Kristos Karipidis (78) en Yiasoumis (84) vervroegd naar de kleedkamers te sturen.
Met z'n negenen hielden de bezoekers tijdens het Oekraïnse slotoffensief stand en plaatsten zich zo voor de groepsfase van de Uefabeker.