Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Heerenveen staat voor moeilijke terugmatch
Kristof Blomme

Heerenveen heeft met 2-0 verloren op het veld van het Tsjechische Banik Ostrava. De Friezen moeten op eigen veld dus nog vol aan de bak.

De Nederlanders konden in de eerste helft niks beginnen tegen de sterkere Tsjechen. Na een halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong via een kopbal van Klimpl. Vlak voor de koffie zette Metalka zich goed door. Bakkati stuitte hem foutief in het strafschopgebied en kreeg een strafschop tegen. Magera liet deze opgelegde kans niet liggen en schoot de penalty beheerst binnen.

In de tweede helft zaten de bezoekers beter in de wedstrijd. Hansson kreeg een goeie kopkans, maar miste. Huntelaar kon toch scoren voor de Friezen, maar z'n doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Diezelfde Huntelaar kreeg nog een goeie mogelijkheid, maar zijn schot was niet goed genoeg. De terugmatch wordt een zware dobber voor Heerenveen.