Levski Sofia
Dinamo Boekarest
1-0
Datum: 03/11/2005 18:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Armand De Pelsmaeker Stadion
Levski Sofia wint zuinig maar verdiend
Thomas Dubois
| 0 reacties
Levski Sofia wint zuinig maar verdiend
Foto: © SC

In groep F is Levski Sofia er pas in de slotfase in geslaagd om te scoren tegen Dinamo Boekarest. Het zag er een lange tijd naar uit dat het duel zou eindigen op een scoreloos gelijkspel, maar dat was zonder Angelov gerekend, die in de slotfase het winnende doelpunt kon aantekenen en zo Sofia de eerste drie punten bezorgde in deze Uefa-beker.
 
Levski Sofia was de betere ploeg in de eerste helft en had ook het meeste balbezit, maar slaagde er niet in te scoren. Tomasic legde aan vanop een twintigtal meter, maar schoot naast. Dimitar Telkiyski’s schot op corner van Wagner werd afgeblokt door de verdediging van Boekarest. Gayev, de doelman van Dinamo Boekarest, was niet te kloppen voor rust. Ondermeer een schot van alweer Telkiyski werd mooi gepareerd.
 
Hetzelfde liedje in de tweede helft wanneer het schot van Milan Koprivarov onschadelijk gemaakt werd door Pulhac. Het enige schot van de wedstrijd voor Dinamo kwam van Domovchiyski. Zonder gevaar voor Sofia. Sofia bleef drukken en kreeg de hulp van Baltoi, die zijn boekje te buiten ging en zo zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.
 
Uiteindelijk kreeg Sofia dan toch loon naar werken, een schot van op 20 meter van Angelov ging mooi binnen. De verdiende voorsprong waardoor Levski Sofia zijn eerste driepunter pakt in deze Uefa-beker. [AN]

Europa League