Speeldag: Ronde 1
Stadion: Tsentralniy Stadion Kazan
Parma wint zeer gevleid in Kazan
Luc Goderis

Parma heeft vanmiddag de heenwedstrijd van de eerste ronde van de Uefabeker met het kleinste verschil gewonnen bij Rubin Kazan.  De Russen domineerden wel de wedstrijd, maar wrongen alle kansen vakkundig de nek om.  Tien minuten voor affluiten brak het hen zuur op toen Dessena de Italianen op 0-1 schoot.  Amper één minuut later verkwanselde Dominguez zelfs vanop de stip de kans op 1-1.

Niettegenstaande Parma coach Stefano Pioli enkele basisspelers liet rusten namen de Italianen toch de beste start, maar Maurizio Ciaramitaro, Zlatan Muslimovic en Vitali Kutuzov vergaten te scoren.

Op het kwartier kopte Vladimir Bairamov de eerste kans voor Rubin krachtig over.  Voor de Tataren was dit het startsein om alle registers open te trekken.

Bij de thuisploeg groeide het vertrouwen met de minuut en de Braziliaanse flankverdedigers Baiano en Orlando Calisto infiltreerden keer op keer gevaarlijk diep op de Italiaanse helft.  Het aanvallende spel leverde tal van kansen op, maar zowel Andres Scotti als Baiano misten reuzekansen.

Na de herneming bleef Rubin Kazan het doel van Luca Bucci bestoken maar telkens besloten de Russen ofwel op het doelhout, op de doelman of net naast.  Tien minuten voor affluiten braken de gemiste kansen de thuisploeg zuur op.  Aleksandrs Kolinko pareerde eerst een schot van Muslimovic, maar Daniele Dessana kopte de rebound binnen.

Amper één minuut later kreeg Dominguez dé kans op 1-1.  Na een fout van Ciaramitaro op Baiano mocht de Argentijn aanleggen vanop de stip, maar zelfs vanop elf meter kon hij Bucci niet vloeren.