Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: BayArena
Doelpuntenfestival in Leverkusen
Nico Wieme

Bayer Leverkusen heeft zich met een glansprestatie naar de achtste finales van de UEFA Cup geschoten. De Duitsers poeierden Galatasaray met 5-1 af en treffen in de volgende ronde hun landgenoten uit Hamburg.

Na de 0-0 uit de heenwedstrijd was alles nog mogelijk. Bayer Leverkusen begon echter als een pletwals en na een goed halfuur mochten de Turken de boeken al toedoen. Na elf minuten gaf Sergej Barbarez de aanzet voor het doelpuntenfestival. De Bosniër werkte een flankvoorzet van Stefan Kießling mooi in doel. Twee minuten later verdubbelde diezelfde Kießling de stand na mooi samenspel met Bernd Schneider. Op de 22ste minuut rondde weer Barbarez het voorbereidende werk van Tranquillo Barnetto af. De Turken wisten niet waar ze het hadden.

Na de pauze ging de thuisploeg op zijn elan door. Tien minuten ver in die tweede helft scoorde Karim Haggui de 4-0 na een fout van bezoekend doelman Orkun. Amper vijf minuten later maakte Servet in de zestien een fout op Kießling en Schneider zette de strafschop om. Drie minuten voor het einde kreeg ook Galatasaray een penalty. Ahmed Barusso redde daarmee de eer van de Turken.