Stadion: Petrovskiy Stadion

Herbeleef Zenit St Petersburg - Bayer Leverkusen (Europa League )

Volg de match tussen Zenit St Petersburg en Bayer Leverkusen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Leverkusen krijgt een zeer moeilijk opdracht om het verlies tegen Zenit St Petersburg recht te zetten. De 1-4 cijfers wegen door maar zullen de Duitsers nog kunnen doorstoten? De wedstrijd start omstreeks 18:30 en kunt u live via ons volgen. Scheidsrechter Manuel Mejuto González zal de wedstrijd fluiten in het Petrovski Sint-Petersburg stadion.
Zenit St Petersburg: Malafeev Vyacheslav, Anyukov Aleksander, Shirokov Roman, Krizhanac Ivica, Sirl Radek, Denisov Igor, Timoshchuk Anatoli, Zyryanov Konstantin, Arshavin Andrei, Pogrebnyak Pavel, Faisulin Viktor.
Leverkusen: Adler Rene, Castro Gonzalo, Callsen-Bracker Jan-Ingwer, Haggui Karim, Sarpei Hans, Freier Paul, Schwegler Pirmin, Schneider Bernd, Sinkiewicz Lukas, Dum Sascha, Bulykin Dmitri.
1
De wedstrijd is van start.
1
Onmiddellijk druk van de thuisploeg.
1
Het stadion is volledig uitverkocht zo'n 22 000 toeschouwers.
3
Leverkusen heeft de laatste drie competitieduels verloren.
3
Inworp voor Leverkusen op eigen speelhelft.
4
Leverkusen kreeg de eerste beste kans maar Bulykin zijn schot was recht op de doelman.
5
Skibbe hoopt dat zijn ploeg vanavond het beste van zich zelf zal geven.
7
Callsen-Bracker werkt de bal in hoekschop. Eerste hoekschop voor de thuisploeg.
7
Matige hoekschop maar de bal wordt weggewerkt. De counter van Leverkusen loopt op niets uit na een slechte pas.
9
Overtreding op Bulykin. Schneider zet hem voor maar weggewerkt.
9
Voorzet van Freier wordt ook weggewerkt.
11
Voorzet van Dum wordt in hoekschop gewerkt. Eerste hoekschop voor de bezoekers.
11
Counter van Zenit na een slechte hoekschop is geen dreiging voor Adler.
13
Momenteel is Leverkusen de betere partij.
17
Momenteel geen grote kansen voor beide ploegen. Het spel wordt gespeeld op het middenveld.
18
Zenit kan een goeie aanval opzetten maar de pas is te slecht.
18

Goal
Doelpunt van Dmitri Bulykin (Onbekend Onbekend)
Na de aanval van Zenit gaan de Duitsers op de counter en kan Bulykin de bal na een voorzet makkelijk in doel koppen. 0-1
19
Schot van Denisov gaat ver naast het doel van Adler.
20
Freier loopt goed door maar vergeet de bal. Aanval afgelopen.
21
Overtreding op Castro. Vrije trap snel genomen en Leverkusen speelt de bal rond.
24
Arshavin verliest de bal in inworp voor Leverkusen. De wedstrijd is wat stil gevallen na het doelpunt.
26
Voorzet van Dum wordt in hoekschop gekopt.
27
Bal wordt weggewerkt maar terug in hoekschop.
28
Slechte voorzet want de bal ging al achter de achterlijn.

30
Vrije trap wordt door Adler weggewerkt maar Zenit heeft nog balbezit en halen er een hoekschop uit.
31
De thuisploeg begint opnieuw beter in de wedstrijd te komen en verhogen de druk.
33
Vrije trap voor Leverkusen. Castro zet hem scherp maar te hard en doeltrap.
35
De bal gaat heen en weer maar geen gevaarlijke kansen.
37
Inworp voor Leverkusen nadat Krizhanac de bal achter de zijlijn tikt. Inworp geen gevaar maar Sarpei kan een voorzet geven maar die gaat recht in de armen van Malafeev.
38
Overtreding op Freier. Vrije trap snel genomen maar de kleine aanval levert niets op.
39
Aanvallende fout van Pogrebnyak op eigen speelhelft.
40
Nog vijf minuten en dan zit de eerste helft erop.
42
Vrije trap voor Zenit. Anyukov neemt hem maar goed verdedigt bij Leverkusen. Er worden veel kleine overtredingen gemaakt.
44
Haggui ligt op de grond met blijkbaar een hoofd blessure.
44
Haggui gaat even naar de kant en grijpt naar zijn linker schouder.
45
De wedstrijd gaat verder. De bal is bij Adler.
45
Er komen 2 minuten extra tijd bij.
45
Castro trapt de bal snel weg uit de drukte die Zenit opbouwt.
46
De tweede helft is van start. Leverkusen trapt de wedstrijd af en moet nog drie keer scoren om door te kunnen gaan.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft zit erop. Zenit speelt een zeer zwakke eerste helft met weinig of geen kansen al waren ze goed gestart. Leverkusen speelde een zeer goede wedstrijd met enkele kansen. Bulykin, Dum, Castro en Freier zijn de betere voetballers van de eerste helft. Wij zien u binnen een tiental minuten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
47
Vrije trap voor Zenit. Timoshckuk trapt de bal maar naast het doel van Adler.
49
Zenit komt meer aanvallen na de rust.
49
Callsen-Bracker houdt de voorzet tegen en zo gaat Leverkusen op de counter maar Krizhanac stopt deze.
52
Hoekschop voor Zenit na een goede aanval.
52
Schot van Arshavin gaat in de armen van Adler.
53
Veel druk bij Zenit en krijgen een nieuwe hoekschop.
54
Adler kan de bal net met zijn vinger toppen aanraken en nieuwe hoekschop.
54
Krizhanac legt de bal achter de achterlijn. Doeltrap.
55
Overtreding van Sinkiewcz.
55
Vrije trap snel genomen maar weggewerkt door Sarpei.
57
Schot van Freier gaat ruim over het doel van Malafeev.
58
Voorzet van Zenit wordt in hoekschop gewerkt door Haggui.
58
Adler werkt de bal opnieuw in hoekschop.
59
Vervangen Pirmin Schwegler
Ingevallen Simon Rolfes

59
Nieuwe hoekschop moet opnieuw door Adler worden weggewerkt en nieuwe hoekschop.
60
Vierde hoekschop voor Zenit na elkaar. Deze keer kopt Bulykin hem achter de achterlijn.
60
Bal opnieuw achter de achterlijn maar overtreding gefloten. Adler mag gaan uittrappen.
62
Leverkusen kan voor het eerste oprukken maar pas van Dum naar Bulykin is te hard en de bal is voor Malafeev.
64
Leverkusen is geen enkel keer meer gevaarlijk geweest in de tweede helft.
65
 Gele kaart voor Lukas Sinkiewicz
Vasthouden
65
Vrije trap voor Zenit na het vasthouden door Sinkiewicz.
66
Het schot gaat naast het doel van Adler.
67
Schot of voorzet van Sinkiewicz gaat in het zijnet.
68
Anyukov gaat even naar de kant, hij is blijkbaar geblesseerd.
68
Vervangen Paul Freier
Ingevallen Stefan Kießling

69
Het spel gaat verder.
70
Dum even aan het hoofd geraakt maar speelt verder. Anyukov komt terug op het veld.
71
Reuze kans voor Zenit waar de 1-1 inzat maar het schot van Denisov gaat op de paal en zo in de armen van Adler.
72
Voorzet van Rolfes maar in de armen van Malafeev.
73
Veel gerommel voor het gezicht van Adler maar er wordt gefloten wegens gevaarlijk spel.
74
Overtreding van Callsen-Bracker op de helft van Zenit.
74
Geen kansen meer voor Leverkusen. Zenit heeft de wedstrijd in handen.
75
Buitenspel bij Zenit.
75
Vervangen Sascha Dum
Ingevallen Theofanis Gekas

De laatste wissel is een feit voor de bezoekers.
78
De bal wordt vooral gespeeld op het middenveld.
80
Leverkusen heeft nog tien minuten maar het ziet er naar uit dat de buit binnen is voor Zenit.
82
Zenit blijft druk zetten. Doeltrap voor Adler.
83
Overtreding op Sinkiewicz door Anyukov.
84
Hoekschop voor Leverkusen na een aanval via de vrije trap.
84
Bal gaat iedereen heen en doeltrap.
85
De gelijkmaker blijft uit. Adler stopt de penalty. Arshavin trapt de bal later nog eens op goal maar naast.
85
Penalty voor Zenit nadat Haggui een overtreding maakt.
86
Schot van Denisov gaat over het doel van Adler.
87
Vervangen Viktor Faisulin
Ingevallen Vladislav Radimov

88
Vrije trap voor Leverkusen. Sinkiewicz past naar Castro maar daar blijft het ook bij. Schneider trapt de bal hoog over het doel.