Speeldag: Ronde 1
Stadion: Petrovskiy Stadion
Standard mag UEFA-beker al bijna vergeten
Philippe Crols

Standard heeft voor het eerst sinds langs nog eens kennisgemaakt met een nederlaag. In Rusland liep het behoorlijk fout voor de Rouches. Sint-Petersburg won met 3-0 en staat bijgevolg met anderhalf been in de groepsfase van de UEFA-beker.

Nochtans was Standard lange tijd de evenknie van de Russen. Zeker in de eerste helft was er weinig verschil te merken. Er werd vooral belang gehecht aan een goede organisatie. Na enkele halve kansen aan beide kanten was het tien minuten voor rust toch raak voor de thuisploeg. Arshavin pegelde de bal in de kruising. Toch had de wereld er helemaal anders kunnen uitzien voor Standard. Even voordien had de scheids namelijk voor een strafschop kunnen fluiten, maar hij deed dit niet.

Ook geen geluk voor de Luikenaars net na rust. Mbokani zag zijn poging in laatste instantie nog gekeerd worden. Nadien namen de Russen wel over en iets na het uur werd de score verdubbeld. Het was opnieuw Arshavin die Standard pijn deed. De Rouches gingen nog op zoek naar een belangrijk uitdoelpunt, maar dat kwam er niet ondanks enkele redelijk goede kansen. Het werd zelfs nog 3-0 via Kim waardoor de Europese droom van Standard al vroeg ten einde lijkt. [AN]