galGalatasaray
helHelsingborgs IF
Datum: 08/11/2007 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ali Sami Yen Istanboel
Henke Larsson doet Galatasary schrikken
viki meeuwis
| 0 reacties
Henke Larsson doet Galatasary schrikken
Foto: © SC

Helsingborg moest gisteren naar het Ali Sami Yen Stadion waar het Galatasary partij gaf. De Zweedse ploeg leek een vogel voor de kat, maar dat was buiten Henke Larsson gerekend. Op het half uur kwam Helsingborg al op voorsprong. Andreas Dahl kon de bal met zich meenemen en mooi afleggen naar Larsson. Die ving de bal met de borst op en kon binnenwerken met de linkervoet. 
Galatasary ging op de counter spelen, maar Larsson was in goede doen. Een tiental minuten later kon hij de bal naar Omotoyossi spelen die een laag schot op doel probeerde. Aykut Ercetin kon het schot echter afweren waarna de bal bij René Makondele terecht kwam, die de bal wel in doel kreeg. Het thuispubliek onthaalde de eigen spelers op een striemend fluitconcert. De trainer van Galatasary, Karl-Heinz Feldkamp haalde Sabri van het veld en verving hem door Arda Turan. Dat bleek een goede beslissing want hij kon de bal voor Shabani Nonda afleggen, die er een doelpunt uit wist te halen.
 
Na de pauze kwam Galatasary beter voor de dag en kreeg kans op kans voor doel. Keeper Daniel Andersson kon keer op keer meesterlijk redding brengen.
Het offensief van de thuisploeg leverde voor Helsingborg countermogelijkheden op. Fredrik Svanbäck kon de bal niet in doel krijgen, net zoals Oskar Rönningberg die de bal hoog over schoot. Christoffer Andersson kon, met nog een kwartier te spelen, de stand op 1-3 brengen. Nonda maakte er in de toegevoegde tijd nog 2-3 van, maar verder kwam de Turkse ploeg niet. 

Het ziet er ineens een stuk beter uit voor Helsingborg, dat nu vier punten uit twee wedstrijden heeft en de tweede plaats inneemt in groep H. [AN]

Foto: Henke Larsson (Bildbyrån)