Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Bordeaux wint na sterke tweede helft
Wesley Nobels

De thuisploeg moest enkel winnen om zeker te zijn van de volgende ronde, Bordeaux was dat al. Panionios was de verassing van de groep en ook in deze wedstrijd kwamen ze weer verassend uit de hoek.

Bordeaux startte als beste in deze wedstrijd, maar toch was het Panionios die al snel de beste kansen kreeg. Bordeaux was dus al zeker van de volgende ronde, en Panionios moest gewoon winnen. In de zesde minuut was er al een penalty voor de thuisploeg en die werd omgezet door Djebbour. Even later kwamen de Grieken zelfs op een 2-0 voorsprong dankzij Makos. Bordeaux wist dat het toch wat moest gaan ondernemen en deed dat dan ook. In de 40e minuut scoorde het de 2-1 via Cavenaghi. Bordeaux kwam in de tweede helft nog meer opzetten en ging echt op zoek naar de gelijkmaker. Even leek het erop dat Bordeaux best tevreden was met de achterstand, maar blijkbaar wilde de uitploeg dan toch nog scoren. De Fransen kregen een enorm goede kans in de 70e minuut, deze ging net over. In de 75e minuut kwam Bordeaux via Cavenaghi toch op 2-2. Daarna probeerde Panionios toch gepast te reageren en zo kregen ze weer wat kansen. Moimbe trapte echter net voor affluiten de overwinning binnen, 2-3.

Panionios startte enorm goed in deze wedstrijd, net voor de rust scoorde Bordeaux de aansluitingstreffer. In de tweede helft scoorden ze nog twee doelpunten en zo won Bordeaux ook zijn vierde duel. Panionis moet afrekenen met een pijnlijke nederlaag, die meteen de Europese uitschakeling betekent. [AN]