Honved Boedapest
hamHamburger SV
Datum: 16/08/2007 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Hamburg komt niet tot scoren
Kristof Blomme
| 0 reacties
Hamburg komt niet tot scoren
Foto: © SC

Hamburg heeft de heenmatch in de voorronde van de Uefa Cup niet kunnen winnen. De Duitsers kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Honved Boedapest

Bij Hamburg werd de Nederlander van der Vaart, die nog een transfer naar Valencia wil afdwingen, niet in de selectie opgenomen. Officieel wegens een rugblessure. De Duitsers probeerden de thuisploeg meteen onder druk te zetten. Een schot van Trochowski zoefde voorbij het thuisdoel. Honved herstelde, naarmate de eerste helft vorderde, stilaan het evenwicht. Er was veel middenveldspel, maar grote kansen bleven uit. Jarolim kon nog eens op doel trappen, maar hij bracht de thuisgoalie niet in de problemen. 

Vroeg in de tweede helft waren de Hongaren dicht bij een doelpunt. Zowel Abraham als Hercecsalvi konden het doel echter niet vinden. Pas in de slotfase van de wedstrijd kon Hamburg nog eens dreigen. Een kopbal van Nigel de Jong strandde op de dwarsligger. Eén minuut later was er aan de overkant een goede parade van Rost nodig om een vrije trap van Ivanscics uit doel te ranselen. Twee minuten voor affluiten kreeg Guerrero nog een levensgrote kans. Oog in oog met doelman Toth faalde hij echter. Hamburg moet thuis nog vol aan de bak om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Europa League

 Tweede voorronde (Heen)