Hajduk Split
andAnderlecht
1-0

Hajduk Split - Anderlecht (Europa League 2010/2011)

Wedstrijd van Speeldag 2 uit de Europa League 2010/2011 tussen Hajduk Split en Anderlecht.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90

Goal
Doelpunt van Ante Vukusic (Onbekend Onbekend)
Wat een opdoffer voor Anderlecht. In de laatste seconden van de toegevoegde tijd maakt Ante Vukicic er nog 1-0 van.
90
 Gele kaart voor Mario Maloca

90
Ljubicic bezorgt de thuisploeg nog bijna de drie punten. Silvio Proto tikt zijn schot over de dwarsligger.
89
Anderlecht krijgt in de slotfase nog een hoekschop. Juhasz zet zijn knikker tegen de uitswinger maar mikt naast.
87
De scheidsrechter beslist om het spel te hervatten. Er zullen wel enkele minuten extra tijd worden bijgeteld.
85
Het spel ligt even stil. De supporters van Hajduk zorgen met Bengaals vuur en rookbommen voor een enorme rookontwikkeling. Spelen is voorlopig niet mogelijk.
79
Vervangen Matías Suarez
Ingevallen Romelu Lukaku

78
Romelu Lukaku staat klaar om in te vallen. Kan hij het verschil nog maken?
77
Vervangen Mario Brkljaca
Ingevallen Dinko Trebotic

76
Na overleg met Legear gaat Boussoufa zijn kans. De kleine Marokkaan legt het leer aan de verkeerde kant van de paal.
75
Anderlecht krijgt een vrije trap net op de rand van het strafschopgebied. Hier zit mogelijk wat in voor paars-wit.
73
Anderlecht komt even onder de Kroatische druk uit. Legear bereikt Suarez, maar die kan de bal onvoldoende deviëren.

61
De kansen in Split beginnen te keren. En het is opnieuw Ibiricic die voor gevaar zorgt. Zijn vrije trap gaat maar nipt naast.
58
Wat een misser van Vukucic. De spits duikt alleen op voor doel, maar is zo verrast dat hij de bal voor de open doelmond naast tikt.
54
Sterspeler Ibrisic is de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Zijn vizier staat echter niet op scherp. Na een mooie actie stift hij de bal over de kooi van Proto.
53
Vervangen Marin Tomasov
Ingevallen Evgen Bulku

51
Het begin van de tweede helft is duidelijk voor Anderlecht, maar de laatste pass is niet zuiver genoeg. Zowel Deschacht als Biglia kunnen Boussoufa niet bereiken.
48
Anderlecht is het beste uit de kleedkamers gekomen. Boussoufa kapt mooi zijn tegenstander uit en zet dan voor tot bij Suarez. De Argentijn kopt over.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Hajduk speelt nu met de spionkop in de rug. Kan hen dat helpen op weg naar een doelpunt of pikt Anderlecht de drie punten mee.

Rust
Anderlecht heeft na 45 minuten nog steeds uitzicht op puntengewin in Kroatië. Hajduk Split zette van bij het begin druk, maar kon dat niet omzetten in doelkansen. Paars-wit zorgde via Suarez en Boussoufa zelfs voor de eerste kans. In de slotfase was de thuisploeg nog het dichtst bij de openingstreffer, maar Vukucic kopte het leer naast.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44
Ariël Jacobs haalt opgelucht adem. Met de rust in zicht komt Anderlecht heel goed weg. Vukucic kan zijn hoofd onvoldoende tegen een voorzet van Sharbini zetten. Proto ziet de bal naast botsen.
39
Hajduk krijgt het moeilijker om Anderlecht van zijn doel weg te houden. Suarez probeert het leer voor doel te brengen, maar zijn inzet wordt makkelijk weggewerkt.
33
Anderlecht komt beter in de wedstrijd en blijft de gevaarlijkste ploeg. Suarez duwt het leer nipt naast.
31
We hebben er lang op moeten wachten, maar Ibiricic zorgt net voorbij het halfuur toch voor de eerste kans. Zijn vrije trap zoeft een half metertje naast.
29
Anderlecht zal het eerste halfuur zonder kleerscheuren doorkomen. Meer zelfs, de Brusselaars zijn in de eerste fase van de wedstrijd de meest dreigende ploeg.
25
De belangen zijn groot vanavond en dat is te merken aan het spelpeil. Mooi voetbal valt er nog niet te bespeuren tussen de Kroatische krijtlijnen.
20
De druk is van Hajduk Split, maar de thuisploeg kan het overwicht niet omzetten in doelgevaar. Silvio Proto kijkt werkloos toe.
18
De beste kans van de wedstrijd is voor Anderlecht. Boussoufa verstuurt slim Matias Suarez. De Marokkaan komt echter net te laat om de voorzet van de Argentijn tegen de netten te prikken.
15
Ondanks het matte begin houden de Kroatische supporters toch de sfeer erin. Ibricic krijgt een nieuwe vrije trap, maar mikt het leer recht in de muur.
12
Deschacht probeert het leer voor doel te krijgen, maar zijn voorzet wordt afgeblokt. Paars-wit krijgt de eerste hoekschop van de wedstrijd, maar die levert niets op.
9
Rustig begin van de wedstrijd. Geen van beide ploegen slaagt er voorlopig in om het laken naar zich toe te trekken.
6
De eerste bal tussen de palen is er eentje van Split. De vrije trap van Ibricic kan Silvio Proto echter niet verontrusten.