KAA Gent - Lille OSC (Europa League 2010/2011)

Wedstrijd van Speeldag 2 uit de Europa League 2010/2011 tussen KAA Gent en Lille OSC.

Datum: 30/09/2010 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jules Ottenstadion

Live

Discussieer live mee!


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90
Wat een kans nog voor Hazard. De spits van Rijsel plaatst de bal naar de verste paal, maar Jorgacevic steekt daar een handje voor.
87
Gent trekt nog eens alle registers open en dwingt Lille terug op de eigen helft. Zit er meer in dan een punt voor de Buffalo's?
86
Enige druk van de Buffalo's. Uiteindelijk probeert Azofeifa de bal in de verste hoek te plaatsen, maar dat is buiten Landreau gerekend. De Franse doelman weert het schot van de Costa Ricaan in hoekschop.
84
Vervangen Yohan Cabaye
Ingevallen Moussa Sow


84
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Shlomi Arbeitman


83
Na balverlies bij de bezoekers mag Ljubijankic vrij naar doel trappen. Landreau werkt het schot van de Sloveen in hoekschoep, maar ref Tudor ziet dat niet en kent Lille een doeltrap toe.
80
Oh la la, Gervinho laat meteen zien tot wat hij in staat. De Ivoriaan houdt drie Buffaloverdedigers aan de praat en haalt dan hard uit. De bal gaat in hoekschop.
79
Mooie kans voor Hazard. De Rode Duivel draait zich mooi vrij van Suler, maar vergeet dan de bal.
78
Vervangen Idrissa Gana Gueye
Ingevallen Adil Rami


77
 Gele kaart voor Stijn De Smet

75
De tweede helft is zeker niet zo spannend als de eerste periode. Echte doelkansen blijven voorlopig uit.
72
Invaller Gervinho dwingt Jorgacevic meteen tot een zweefsprong. De Servi毛r krijgt hiermee het stadion achter zich.
69
Vervangen Pierre-Alain Frau
Ingevallen Gervinho

Ex-Beverenspits Geverinho vervangt doelpuntenmaker Frau.
66
Na de wissel is Gent meteen gevaarlijk. Azofeifa met een gevaarlijke inswinger; Rozehnal kan net zijn kruin tegen de bal zetten vooraleer Coulibaly gevaarlijk kan uithalen.
65
Vervangen Ibrahima Conte
Ingevallen Zlatan Ljubijankic


64
De Smet gaat neer aan de rand van de zestien, maar krijgt tot zijn eigen verbazing de fout tegen.
63
El Ghanassy lanceert Coulibaly, maar Landreau is eerder op de bal.
58
Ook Gent toont zich nog eens. Azofeifa schildert een vrijschop op het hoofd van Coulibaly, maar de bonkige Buffalospits kopt over.
54
Wat een kans voor Frau! De spits van Lille ontsnapt aan de aandacht van de Gentse verdedigers en stevent alleen op het thuisdoel af. Dit keer besluit hij wild over. Dit had de 1-2 moeten zijn.
51
Na een wild wegtrappen van Skarabot belandt de bal bij Coulibaly. Die krijgt aan de zijlijn een vrijschop mee.
50
Lille neemt het initiatief bij het begin van deze tweede helft. Uitgespeelde kansen levert dat vooralsnog niet op.
46
Rijsel begint aan de tweede helft.
45
 Gele kaart voor Idrissa Gana Gueye
Guye gaat nu stevig door op De Smet en loopt terecht tegen een geel karton aan.


Scheidsrechter
Rust
Rusten in Gent doen we met een 1-1-stand en dat is billijk. Gent kende een droomstart toen De Smet zijn team al vroeg op voorsprong bracht. Tot halfweg de eerste periode gebeurde er niet veel tot Frau uit het niets de gelijkmaker lukte. Nadien regende het kansen over en weer, maar de vizieren stonden niet meer op scherp.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
39
 Gele kaart voor Randall Azofeifa
Azofeifa krijgt nu pas geel voor een fout die hij enkele minuten geleden heeft gemaakt. Het spel had sindsdien nog niet stilgelegen en de ref had balvoordeel aan Lille gegeven.
36
Nu is het de beurt aan Gent om opgelucht adem te halen. Op vrijschop van Cabaye mag Rozehnal zomaar inkoppen, maar de kopbal van de ex-Clubverdediger strandt recht op Jorgacevic.
33
El Ghanassy verstuurt een voorzet tussen de Franse verdedigers, maar zowel Coulibaly als De Smet doorzien de actie van hun ploeggenoot niet, waardoor de bal tussen hen beiden over de achterlijn buiten hobbelt.
30
 Gele kaart voor Yohan Cabaye
Cabaye gaat nogal wild in op Azofeifa en mag blij zijn dat hij slechts geel krijgt.
26
En we gaan snel weer naar de overkant, want daar omspeelt El Ghanassy een Franse verdediger en trapt dan pardoes op de paal.
25
Het regent plots kansen. Gueye stuurt Hazard het straatje in, maar de Belgische international trapt zwak naast het doel.
23
Het spel gaat nu goed op en neer. Een hoekschop van Azofeifa wordt doorgekopt tot bij Wils, maar die is te verrast en kopt helemaal vrijstaand de bal nog over het Franse doel.
22
Gent ontsnapt aan een achterstand. Na een mooi 茅茅n-tweetje tussen Frau en Hazard kan eerstgenoemde alleen op Jorgacevic afstevenen. Dit keer kent hij meer genade voor de thuisploeg en trapt naast.
21

Goal
Doelpunt van Pierre-Alain Frau (Onbekend Onbekend)
Oh la la, wat een pareltje van Frau. Tussen twee Buffaloverdedigers krult de spits de bal mooi in de verste hoek.
17
Bijna lanceert Conte een aanval voor Lille. De Gentse middenvelder speelt de bal ongelukkig diagonaal naar eigen doel terug. Skarabot is een fractie van een seconde eerder op de bal dan Hazard.
15
Gent speelt op een wolk na die vroege voorsprong. De Buffalo's houden Lille goed af. De Fransen vinden geen gaatje in de Gentse afweer.
11
Jorgacevic werkt de hoekschop niet goed weg en daardoor kan Debuchy van dichtbij aanleggen. De verdediger trapt echter over. Hier komt Gent goed weg.
10
Hazard toont zich een eerste keer aan het Belgische publiek. De spits trapt via een Gentse voet in hoekschop.
8
Eerste waarschuwing van de bezoekers. Hazard bedient Frau en die trapt in 茅茅n tijd naast het doel van Jorgacevic.
5

Goal
Doelpunt van Stijn De Smet (Randall Azofeifa)
De eerste echte kans levert Gent meteen een doelpunt op. Azofeifa neemt snel een vrijschop en bij Lille staan ze nog niet in positie. De Smet verschijnt alleen voor Landreau en werkt via de Franse doelman de bal in doel.
4
El Ghanassy laat het Gentpubliek voor de eerste keer opveren. De dribbel van de Marokkaanse Belg loopt echter spaak aan de rand van de zestien.
1
De Smet en Coulibaly trappen de eerste Europese thuismatch van Gent in de poules van de Europa League op gang.

Vooraf
AA Gent neemt het in zijn tweede poulematch op tegen Rijsel. Als de Buffalo's een woordje willen blijven meepraten in hun groep, zijn zij verplicht om de drie punten thuis te houden tegen de Fransen. Lepoint, Soumahoro, Myrie, Wallace en Thompson liggen in de lappenmand. Bij Rijsel wordt het uitkijken naar Eden Hazard. Een andere smaakmaker is ex-Beverenspits Gervinho. Ook David Rozehnal kennen we nog van in zijn tijd bij Club Brugge. Mavubo start verrassend op de bank.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Smolders Tim, Azofeifa Randall, El Ghanassy Yassine, Baric Mario, Coulibaly Elimane, De Smet Stijn, Skarabot Mitija, Conte Ibrahima Sory, Wils Stef.
Lille OSC: Landreau Mickael, Debuchy Mathieu, Balmont Florent, Gueye Idrissa Gana, Cabaye Yohan, Obraniak Ludovic, Emerson , Frau Pierre-Alain, Chedjou Aur茅lien, Hazard Eden, Rozehnal David.
00:00
De Belgische Buffalo's kunnen maar beter hun beste beentje voorzetten, want zij zullen nauwlettend in het oog gehouden worden door bondscoach Georges Leekens en diens assistent Marc Wilmots.