Datum: 04/11/2010 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Dinamo Zagreb (Europa League )

Volg de match tussen Club Brugge en Dinamo Zagreb live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De spelers zijn met de opwarming bezig. De publieke belangstelling lijkt langs beide zijden aan de magere kant te zijn.
00:00
Op dit moment verschijnen ook de Clubspelers terug op het veld. Iedereen kijkt een beetje naar iedereen, niemand schijnt te weten wat het probleem is. De wedstrijd had nu moeten beginnen.
00:00
Blijkbaar zijn het opnieuw, net zoals tegen Gent en Standard, de verkeersproblemen die aan de basis van het latere beginuur liggen. De ref heeft beslist de partij met tien tot vijftien minuten uit te stellen. Het is tegenwoordig inderdaad geen plezierreis meer naar Brugge.
00:00
Vreemd fenomeen. We zijn op enkele minuten van de aftrap en de spelers van Dinamo zijn terug het veld opgekomen om zich verder op te warmen. Ook de UEFA-waarnemers die in onze buurt zitten, stellen dit vast en kijken raar op.

Vooraf
Club Brugge moet vanavond alle registers opentrekken om nog een kans te maken op de volgende ronde van de Europa League. De Bruggelingen bengelen met amper twee punten uit de voorbije drie wedstrijden moederziel alleen onderaan in poule D. Met een gelijkspel schieten ze niet veel op en bij een nederlaag mogen de boeken helemaal dicht. Net voor dit cruciale duel kan Adrie Koster geen beroep doen op de geschorste Ronald Vargas, de gestrafte Nabil Dirar, de geblesseerde Vadis Odjidja en de nog niet volledig fitte Stijn Stijnen en Joseph Akpala. De ploeg die zondag tegen Standard startte, krijgt opnieuw het vertrouwen.
Opstellingen
Club Brugge: De Vlieger Geert, Hoefkens Carl, Dalmat Wilfried, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Camozzato Marcos, Donk Ryan, Geraerts Karel, Diaz Junior Enrique Campbell, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
Dinamo Zagreb: Kelava Ivan, Ezequiel Ibåñez Luis, Calello Adrian Daniel, Cruz Campos Jorge Sammir, Vrsaljko ?ime, Chago de Confiance Mathias Dellgoue, Badelj Milan, Beciraj Fatos, Biscan Igor, Cufré Leandro Damian, Tonel Vilar Nogueira Sousa Antonio Leonel.
1
Met elf minuten vertraging brengen Kouemaha en Perisic de bal aan het rollen.
4
Geen van beide teams lijkt voor een stormloop te opteren. Momenteel sluipen er ook te veel slordigheden in het spel van de twee opponenten.
5
Kouemaha krijgt het stadion over zich wanneer hij Dalmat een loepzuivere kans ontneemt. Op voorzet van Perisic legt Geraerts de bal met het hoofd achteruit. Dalmat heeft er zijn voet maar tegen te zetten, maar Kouemaha tikt het leer voor de voet van de Fransman weg. Daar gaat de eerste kans van de match.
8
Dinamo dringt even aan en versiert zijn tweede hoekschop op rij.
10
Na een slechte terugspeelbal van Chago gaat Perisic er op links vandoor. De voorzet van de Kroaat lijkt nergens op en belandt over de achterlijn.
12
 Gele kaart voor Leandro Damian CufrĂ©
Cufré met een ware doodschop op de enkel van Dalmat. De Argentijn mag blij zijn dat het slechts geel is.
15
Donk krijgt de handen op elkaar. Van op de eigen helft vertrekt de Nederlander op wandel tot enkele meters voor de Kroatische zestien. Vandaar legt hij aan, maar zijn schot mist kracht om gevaarlijk te zijn.
18
Perisic legt aan vanuit de draai, maar zijn schot zoeft naast de kooi van Kelava.
23
Oh la la, wat een kans voor Geraerts. Na een enig mooie kruisbal van Diaz verschijnt de Limburger alleen voor Kelava. Zijn schot doet de netten trillen, maar wel aan de verkeerde kant van het doel.
29
Even zag het ernaar uit dat Club de motor aan de praat zou krijgen, maar das maar schijn. De thuisploeg eist wel meer de bal op, al blijft echt doelgevaar uit.
31
Op vrijschop van Dalmat komt Perisic in balbezit. De Kroaat verkiest eigen succes en ziet zijn kans in hoekschop gewerkt worden.
32
 Gele kaart voor Karel Geraerts
Geraerts breekt een bezoekende counter af door Calello neer te leggen en krijgt geel voor spelbederf.
34
Na een Kroatische hoekschop gaan Diaz en een bezoeker met elkaar in duel. Beide spelers gaan tegen de mat en hebben verzorging nodig.
38
Dit Club Brugge mist duidelijk de acties van Dirar, de balvastheid en vista van Vargas en de infiltraties van Vadis. Het ziet er niet naar uit dat we hier veel doelpunten te zien zullen krijgen.
39
Eindelijk eens een goede actie van Kouemaha. De Kameroener legt de bal mooi achteruit tot bij Geraerts die in Ă©Ă©n tijd buitenkant rechts over knalt.
41
Zowaar een tweede kans op rij voor Club en opnieuw is het Kouemaha die aan de basis ligt. De bonkige spits brengt het leer voor doel waar Dalmat zich de bal door een bezoekende verdediger afgesnoept ziet.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een logische brilscore. Beide ploegen legden niet meteen oogstrelend voetbal op de mat en gingen uit van een degelijke organisatie. De beste kansen waren wel voor de thuisploeg, maar Geraerts en Dalmat misten. Bij de bezoekers verdeelde Sammir het spel, maar voor doelgevaar kon de Braziliaan nog niet zorgen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Wilfried Dalmat
Ingevallen Maxime Lestienne

De jonge Waal krijgt een halve match om zich in de kijker te spelen. Tot nu toe moest hij het doen met veel kortere invalbeurten.
46
De Kroaten trappen de tweede helft op gang.
46
 Gele kaart voor Sime Vrsaljko
Zware ingreep op Diaz. De Kroaat is meteen geschorst voor de match van Dinamo tegen Villarreal.
50
Lestienne zit niet meteen goed in de match. Eerst loopt de middenvelder zich vast, daarna speelt hij knullig de bal in Kroatische voeten en nu loopt hij buitenspel.
52
Perisic ontfutselt een bezoeker de bal en zet meteen voor. Lestienne en Kouemaha kunnen net niet bij de bal.
53
Vervangen JĂșnior DĂ­az
Ingevallen Peter Van Der Heyden

Diaz leek al niet echt fit en moet nu toch het veld verlaten.
54
Oh la la, Badelj speelt de thuisverdediging op een hoopje en brengt de bal in de zestien. Vanuit de draai schiet een bezoeker op De Vlieger.
55

Goal
Doelpunt van Jorge Sammir Cruz Campos (Onbekend Onbekend)
Sammir mag moederziel alleen op De Vlieger afgaan en schuift het leer mooi onder de Clubdoelman in de verste hoek. Dit lijkt helemaal een mission impossible te worden voor de Bruggelingen.
57
Geraerts gaat neer in de zestien, maar krijgt tot zijn eigen verbazing de fout tegen.
58
Kelava houdt de gelijkmaker uit zijn doelvlak. Lestienne trapt een hoekschop richting tweede paal waar Perisic vrij kan inkoppen.
59
 Gele kaart voor Marcos Camozzato

59

Goal
Doelpunt van Igor Biscan (Jorge Sammir Cruz Campos)
Boeken dicht. Biscan knikt een vrijschop van Sammir tegen de touwen.
65
Perisic probeert het met de moed der wanhoop. Het schot van de Kroaat mist echter overtuiging om Kelava te verschalken.
69
Een bezoeker ligt op de grond en Perisic trapt de bal buiten. Blondel en Geraerts kunnen daar niet om lachen en gaan verhaal halen bij hun Kroatische ploegmakker.
71
Toch nog eens een goede aanval van blauw-zwart. Van Der Heyden vindt Geraerts aan de tweede paal en Kouemaha trapt diens aflegger in de draai over.
72
Vervangen Sime Vrsaljko
Ingevallen Etto


73
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Stefan Scepovic

Laatste poging van Koster om het tij te keren.
76
De Vlieger gaat onder een hoekschop heen en mag blij zijn dat ze bij Dinamo de bal over koppen.
77
Bij Club lukt niets. Perisic heeft de vrijstaande ploegmakkers maar voor het uitkiezen, maar besluit zwak in de voeten van een landgenoot.
78
Weer toont Kelava zich bij de pinken. Dit keert houdt hij er een schot van Lestienne uit.
80
Vervangen Adrian Daniel Calello
Ingevallen Tomislav Barbaric


84
Bij een vrijschop van Lestienne gaat de bezoekende doelman tegen de vlakte. De wedstrijd ligt even stil.
86
Het stadion loopt al leeg. Enkele die hards scanderen luidkeels 'Waar is de Club naar toe?'
88
De laatste minuten lijken niet veel meer op te leveren.
90
Vervangen Fatos Beqiraj
Ingevallen Arijan Ademi




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.