Club Brugge - FK Qarabag (Europa League 2011/2012)

Wedstrijd van Derde voorronde (Heen) uit de Europa League 2011/2012 tussen Club Brugge en FK Qarabag.

Datum: 28/07/2011 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Jan Breydel

Live

Discussieer live mee!


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
87
Vervangen Maksim Medvedev
Ingevallen Nderim Nedzipi


85
Vervangen Lior Refaelov
Ingevallen Thomas Meunier


84

Goal
Doelpunt van Nabil Dirar (Fredrik Stenman)

80
Vervangen Gara Garayev
Ingevallen Zaur Hashimov


71

Goal
Doelpunt van Ryan Donk (Björn Vleminckx)

65
 Gele kaart voor Ryan Donk

62

Goal
Doelpunt van Rauf Aliyev (Onbekend Onbekend)

54

Goal
Doelpunt van Victor Vazquez (Michael Almebäck)

48
 Gele kaart voor Ansi Agolli



Scheidsrechter
Rust
Blauw-zwart trekt met een magere 1-0-voorsprong de rust in. De thuisploeg zette Qarabag meteen onder druk en dat resulteerde in een doelpunt van Vleminckx. De Clubaanvaller kreeg nadien nog enkele mogelijkheden, maar doelman Pavlovic verhinderde een hogere score voor de Bruggelingen. Aan de overkant was het opletten voor de gevaarlijke bezoekende counters. Club scoort best nog een tweetal doelpunten extra om met een gerust gemoed richting Azerbeidzjan te trekken.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
41
Club lost de teugels en Qarabag begint in zijn kansen te geloven. Hoefkens moet alles uit de kast halen om Aliyev het scoren te beletten. Het verschil had al lang moeten gemaakt zijn, maar met deze nipte 1-0 moet de thuisploeg toch nog zeer waakzaam zijn.
37
Stenman heeft het niet onder de markt met Ismaylov. Ref Hunter laat eerst een fout van de Zweed onbestraft, waarna de bezoekende spelers zich revancheert en Stenman tegen de grond werkt. De scheids en assistent spoeden zich naar de plek des onheils, maar het opstootje is snel geblust.
33
Donk rukt op en gaat zijn kans van ver. Het schot van de Nederlander vliegt vrij ver over het bezoekende doel.
27
Vleminckx wil in één tijd uit de draai van op rechts naar doel trappen, maar kraakt zijn schot. Pavlovic haalt opgelucht adem, want telkens wanneer de ex-speler van NEC de bal raakt, rinkelt de bel in de bezoekende verdediging.
22
De thuisploeg komt goed weg. Almebäck wordt met een één-tweetje simpel uitgespeeld, maar het voorzet-schot van een Azeri wordt tijdig door Zimling van de lijn gekeerd.
20
En Vleminckx blijft maar voor de nodige dreiging zorgen. De Brugse stormram kopt een gedevieerde vrijschop van Vazquez op het dak van het doel. De Azeri's kreunen, maar houden de stand voorlopig op 1-0.
18
Na een vrijschop aan de hoekschopvlag kopt Teli staalhard naast. Toch een kleine verwittiging voor Club.
14
Vleminckx blijft zich gevaarlijk aanstellen. Op een hoekschop van Vazquez komt de blonde van Puurs voor zijn man, maar hij kan onvoldoende richting aan zijn schot geven. De Clubsupporters laten het zich welgevallen en zorgen voor een geanimeerde sfeer in het stadion.
13
Vervangen Vüqar Nadirov
Ingevallen Ilgar Gurbanov

Nadirov moet geblesseerd het veld verlaten.
12
En daar is Vleminckx weer. Opnieuw na een voorzet van Hoefkens mag de Clubaanvaller vrij inkoppen. Pavlovic heeft een goede safe in huis.
9

Goal
Doelpunt van Björn Vleminckx (Carl Hoefkens)
Een minuutje na die eerste grote kans is het wel raak. Hoefkens vindt Vlemincks in de zestien en de voormalige topschutter van Nederland controleert de bal en knalt onhoudbaar binnen.
8
Oh la la, wat een kans voor Club. Vazquez vindt de vrije Stenman op links die de bal subtiel doortikt naar Refaelov. De Israëliër zet voor naar de vrijstaande Dirar die enkele centimeters te kort komt in binnen te koppen.
7
Vleminckx wordt aan de rand van de zestien van de sokken gelopen door Teli, maar ref Hunter laat gewoon doorspelen.
5
Club eist het meeste balbezit op en de bezoekers plooien massaal terug. Het is echter wachten op het eerste doelgevaar.
1
Na de minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers uit Noorwegen en de gestorven broer van Qarabagaanvoerder Sadigov trappen Vazquez en Odjidja de partij op gang.

Vooraf
Het seizoen van Club kan nu echt beginnen. Bij blauw-zwart werd het voorbije halve seizoen zowat alles en iedereen vervangen, behalve Adrie Koster. De Zeeuwse coach trotseerde de paleisrevolutie en begint tegen FK Qarabag aan zijn derde seizoen in blauw-zwarte loondienst. Voor dit belangrijke treffen kan Koster opnieuw een beroep doen op de herstelde Nabil Dirar en Ryan Donk. Daan Van Gijseghem, Jonathan Blondel en Tom Högli blijven nog even langs de kant. Maxime Lestienne en Jannes Vansteenkiste zijn terug van het EK -19; laatstgenoemde vervoegt meteen de kern. Bij de bezoekers doet slechts één naam een belletje rinkelen, die van Nderim Nedzipi. De Macedoniër die nog voor Hertha BSC en Wolfsburg speelde, verdedigde tussen 2008 en 2010 de kleuren van Lierse.
Opstellingen
Club Brugge: Coosemans Colin, Almebäck Michael, Hoefkens Carl, Stenman Fredrik, Zimling Niki, Refaelov Lior, Vleminckx Bjorn, Dirar Nabil, Vazquez Victor, Donk Ryan, Odjidja-Ofoe Vadis.
Karabakh Azersun: Pavlovic Bojan, Garayev Gara, Medvedev Maksim, Yusifov Namiq, Aliyev Rauf, Sadigov Rashad, Nadirov Vüqar, Ismayilov Afran, Teli Admir, Agolli Ansi, Adamiya Georgi.
00:00
Jan Breydel lijkt aardig volgelopen voor dit eerste officiële optreden van Club in de jaargang 2011-2012. De sfeer in de tribunes is uitbundig. Benieuwd of die overslaat op de spelers.