Volg de match tussen SL Benfica en Chelsea live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

SL Benfica: (Arthur Guilherme De Moraes Gusmao) Arthur Moraes, Anderson Luis da Silva Luisão, Ezequiel Garay, Lorenzo António Melgarejo Sanabria, Eduardo Salvio, Osvaldo Nicolas Fabián Gaitán, Nemanja Matic, André Gomes Magalhaes de Almeida, Enzo Nicolás Pérez, Óscar René Cardozo, Rodrigo Moreno Machado.
Chelsea: Petr Cech, Branislav Ivanovic, Ashley Cole, David Luiz, Gary Cahill, César Azpilicueta, Ramires , Frank Lampard, Oscar dos Santos Emboaba Júnior, Fernando Torres, Juan Mata .
1
Benfica Trapt de partij op gang. Pakt Chelsea, na de Champions League vorig seizoen, zijn tweede Europese trofee op rij? Of gaat Benfica met de beker aan de haal?
1
2
Het eerste gevaar komt van de Portugezen. Cardozo torent boven Ivanovic en Cahill uit, maar kopt de bal over doel.
6
Matic glijdt uit en haalt Ramires wat ongelukkig onderuit. Scheidsrechter Kuipers houdt de kaarten voorlopig nog op zak.
9
Benfica begon het best aan de partij, maar Chelsea lijkt het evenwicht toch wat te herstellen. Torres kan net niet bij een lange bal. De Spanjaard had anders alleen op doel af kunnen gaan.
11
Benfica knutselt de beste kansen is elkaar. Na een lang uitgesponnen aanval komt de bal bij Cardozo. De Paraguayaan draait en trapt, maar stuit op de Chelsea-defensie.
12
Alweer een goeie kans voor Benfica. Rodrigo kan trappen, maar besluit huizenhoog over doel.
14
 Gele kaart voor Oscar
Oscar loopt tegen de eerste gele kaart aan in deze finale.
15
Uit de vrije trap die uit de gele kaart voortvloeit zetten de Portugezen een knappe aanval op. De bal komt voor doel, maar tot drie keer toe is niemand in staat om uit te halen. Benfica is voorlopig heer en meester.
18
Chelsea komt ook nog eens opzetten. Mata speelt echter erg slordig in en zo is de kans verkeken voor The Blues.
25
Mata draait een vrije trap vanop de rechterflank rechtstreeks op doel. Artur neemt geen risico en bokst de bal weg.
26
Benfica laat Chelsea langzamerhand in de wedstrijd komen. Echt grote kansen blijven voorlopig wel uit voor de Engelsen.
27
Oscar gaat zijn kans van buiten de zestien. Doelman Artur klemt het leer in twee tijden.
28
Benfica komt er nog eens uit en dreigt meteen. Gaitan durft een lange voorzet echter niet meteen op de slof nemen en wil de bal opzij leggen. Niemand is gevolgd en zo kan Chelsea ontzetten.
32
Vrije trap vanop net geen dertig meter voor Benfica. Cardozo lijkt te gaan trappen.
32
De Paraguayaan knalt de bal in de muur en uiteindelijk komt er geen gevaar uit voort.
38
Frank Lampard haalt uit met een staalharde knal. Arthur kan maar net op tijd redding brengen op de zwabberbal.
42
Knappe voorzet vanop rechts, Cahill kan Cardozo net genoeg hinderen zodat de aanvaller niet gericht genoeg kan koppen.
45+1
 Gele kaart voor Ezequiel Garay
Garay loopt vlak voor de rust ook tegen geel aan.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.

Rust
Beide teams zoeken de kleedkamers van de Amsterdam ArenA op bij een 0-0 gelijke stand. Benfica zorgde voor het meeste gevaar, maar slaagde er niet in om de netten te laten trillen. Op slag van rust slaagde Frank Lampard daar bijna wel in, maar Arthur bracht redding op de staalharde knal van de Engelsman.

46
De tweede helft gaat van start. Kan Chelsea zich herpakken na een flauwe eerste helft, of kan Benfica zijn overwicht omzetten in een doelpunt?
50
De Portugezen nemen ook in deze tweede helft een vliegende start. Cardozo brengt de bal laag voor, maar Chelsea kan nog net ontzetten.
51
Cardozo kopt staalhard binnen, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel. Chelsea komt alweer goed weg.
59

Goal
Doelpunt van Fernando Torres (Onbekend Onbekend)
Goal! Fernando Torres doet het voor Chelsea. De Spanjaard kan alleen op doel af na mistasten van Garay. Torres blijft erg rustig, omspeelt Arthur en legt beheerst binnen.
60

Goal
Doelpunt van Fernando Torres (Juan Mata )

61
 Gele kaart voor Anderson Luis da Silva Luisão

62
Chelsea krijgt een vrije trap net buiten de zestien.

Ingevallen Ola John

Benfica voert een dubbele wissel door en gaat vol voor de gelijkmaker.
67
Strafschop voor Benfica! Kuipers legt de bal op de stip na hands van Azpilicueta.
68

Goal
Doelpunt van Óscar René Cardozo (Onbekend Onbekend)
1-1! Oscar Cardozo maakt de gelijkmaker. De Paraguayaan knalt de bal staalhard rechtdoor vanop elf meter.
75
Ook Chelsea wil een penalty. Torres gaat neer na een contact met Luisao, maar ref Kuipers legt de bal niet op de stip. De Spanjaard ging net iets te makkelijk neer om een elfmeter te krijgen.
78
Vervangen Ezequiel Garay
Ingevallen Jardel Nivaldo Vieira

Garay moet de strijd staken door een blessure, Jardel neemt zijn plaats in.
82
Geweldige uithaal van Cardozo. De aanvaller neemt een botsende bal knap op de slof en dwingt Cech tot een ultieme reflex.
83
Cardozo duikt moederziel alleen op aan de tweede paal na een corner. De Paraguayaan lijkt verrast en raakt het leer compleet verkeerd.
88
Lampard haalt nog eens verschroeiend uit. Het schot van de Engelsman vliegt tegen de lat. Hier komt Benfica goed weg.
90
We krijgen nog drie minuten extra.
90+3

Goal
Doelpunt van Branislav Ivanovic (Juan Mata )

93

Goal
Doelpunt van Branislav Ivanovic (Onbekend Onbekend)
1-2!!! Ivanovic scoort de winnende treffer voor Chelsea. Op corner klimt de verdediger erg hoog en kopt hij knap overhoeks binnen.
95
Het is afgelopen. Chelsea wint in extremis de Europa League nadat het een moeilijke avond beleefde tegen een sterk Benfica. Het doelpunt dat Ivanovic scoorde na 93 minuten konden de Portugezen niet meer uitwissen.