Volg de match tussen Bordeaux en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Bordeaux: Cédric Carrasso, Marc Planus, Carlos Henrique dos Santos Souza, Benoît Trémoulinas, Mariano Ferreira Filho, Ludovic Sané, Jaroslav Plasil, Henri Saivet, Cheick Tidiane Diabaté, Jussiê Ferreira Vieira, Yoan Gouffran.
Club Brugge: Bojan Jorgacevic, Michael Almebäck, Carl Hoefkens, Jesper Jørgensen, Tom Høgli, Jordi Figueras Montel, Thibaut Van Acker, Victor Vazquez, Jonathan Blondel, Carlos Arturo Bacca Ahumada, Mohammed Tchite.
Club Brugge trapt af in het Stade Chaban-Delmas in Bordeaux
2
Jonathan Blondel is de enige speler van Club Brugge die de vorige ontmoeting van beide clubs in 2004 nog meemaakte.
4
Een eerste schot van Bordeaux op Jorgacevic. De keeper van Club ondervindt er geen problemen mee.
5
Bordeaux voert het tempo voor het Brugse doel op met Plasil en Trémoulinas.
7
Mariano krijgt de ruimte op de rechterflank en bedient fraai Diabaté. De Malinese international kopt echter naast.
8
Club Brugge probeert eruit te komen maar krijgt regelmatig een rush van Bordeaux te verduren
9
Uit een corner ontstaat een gevaarlijke situatie voor het Brugse doel. De Brugse verdediging staat er naar te kijken. Jorgacevic redt knap op een kopbal van Diabaté. De rebound wordt hoog over geschoten.
11
Jorgacevic grijpt naar de ribben maar kan na een korte adempauze weer verder
12
Na een vrije trap van Vazquez schiet Bordeaux in de counter. Een razendsnelle komt schuin voor Jorgacevic maar de keeper redt en geeft een corner weg.
13

Goal
Doelpunt van Ludovic Sané (Onbekend Onbekend)
Uit de corner ontstaat een rommelige situatie voor het doel van Jorgacevic maar de tweede rebound belandt via Hoefkens voor de voeten van Sané en het staat 1-0.
15
Er staat geen maat op de Fransen! De ene na de andere aanval in een hoog tempo komt richting blauw-zwart.
17
Club probeert wanhopig de bal even in de ploeg te houden maar daar komt Bordeaux alweer aan.
18
Bordeaux slaagt erin om regelmatig tussen de linies van Brugge te glippen. De troepen van Georges Leekens moeten snel een oplossing vinden voor het 2-0 staat.
19
En we krijgen een corner van Brugge!
20
Corner levert niks op voor Brugge maar ze blijven wel in balbezit.
21
Na 20 minuten staat het 1-0 voor Bordeaux. Club probeert voornamelijk de rust te behouden maar komt opnieuw nipt goed weg bij een poging van Gouffran.
22
Bordeaux neemt even wat gas terug en Club probeert om even te kamperen op de helft van de tegenstander.
22
 Gele kaart voor Jonathan Blondel
Geel na een lichte tik op het scheenbeen van Trémoulinas.
24
Plasil ontsnapt opnieuw op de gevoelige rechterflank van Brugge. Een voorzet haalt niks uit voor de Franse club.
25
Daar komen de Bruggelingen goed weg. Na een zoveelste geslaagde voorzet kopt Diabaté naast. Dit had de 2-0 moeten zijn
26

Goal
Doelpunt van Yoan Gouffran (Cheick Tidiane Diabaté)
De Europese topschutter van Bordeaux heeft de goal maar voor het binnen tikken na een Brugs valfestijn in de zestien meter. Club Brugge moet zich nu dringend herpakken!
29
Het scoren gaat Bordeaux duidelijk vlotter af in Europa dan in de eigen Ligue 1.
31
Club kan ademen en krijgt voor het eerst de ruimte om zelf naar voren te stormen. Slechte bal van Figueras stopt de aanval.
32
De formule begint duidelijk te worden. Mariano stormt over de vrijwel lege rechterflank van Brugge en bedient knap Gouffran. Zijn kopbal gaat net over.
33
Jaroslav Plasil ontpopt zich tot de aanvalsleider. Hij heeft overal een beslissende voet in op het middenveld van Bordeaux.
34
Tchite kopt een corner van Bordeaux ver weg. 11 spelers van Club Brugge op de eigen zestien.
35
Een aanval van Club eindigt in het niets. Tchite stond bewaakt door vier verdedigers. Ook verdedigend heeft Bordeaux haar zaakjes goed voor elkaar.
36
Knullig balverlies van Club Brugge veroorzaakt een goede kans voor Bordeaux. Almebäck kopt de voorzet weg.
38
Mooie pass van Vazquez voor Tchite maar die laatste stond te ver weg. Een Brugs doelpunt zou op geen beter moment kunnen komen.
40
Na mooi combinatiespel van de Franse voorhoede schiet Henri Saivet een moeilijke bal naar de sterren. Club probeert maar voorlopig zijn de beste kansen voor de thuisploeg.
42
Er zijn 900 supporters van Club Brugge meegereisd naar Bordeaux. Vooralsnog heeft alleen de aanhang van de thuisclub reden tot lachen.
43
Plasil is net te laat om de goal maar binnen te tikken na een uitstekende voorzet maar Jorgacevic redt het.
44
De rust komt eraan maar Bordeaux ziet geen reden om het rustig uit te tikken.
45
Als afsluiter probeert Saivet het van ver. De jongste prof ooit bij Bordeaux schiet net voorbij het doel van Brugge.

Scheidsrechter
Rust
Het is rust in Bordeaux. Het staat 2-0 voor de thuisploeg en daar mogen de Bruggelingen nog blij mee zijn. Benieuwd wat Georges Leekens zijn ploeg heeft te vertellen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Thibaut Van Acker
Ingevallen Björn Engels

Thibaut van Acker wordt vervangen door Bjorn Engels.
46
En we voetballen weer in Frankrijk!
47

Owngoal
Owngoal van Björn Engels: -
Na een misverstand in de eigen zestien schiet Bjorn Engels de bal in eigen doel. Heel pijnlijk voor de 18-jarige speler die net een minuut op het veld stond.
49
Het vertrouwen is helemaal weg bij Club. Wat kunnen ze nog doen om deze wedstrijd niet te laten ontaarden in een drama?
51
En daar is Diabaté met de 4-0! Gelukkig niet voor Club want de aanvaller stond buitenspel.
54
Bacca gaat stevig door met de bal maar raakt Marc Planus op de knie. Zonder gevolgen.
56
Bordeaux kampeert nu vrijwel non-stop op de Brugse helft. Brugge compleet het noorden kwijt en kan slechts op schaarse momenten de bal in de ploeg houden.
58
De supporters van Bordeaux laten zich vreugdevol horen. Bij de Brugse aanhang is het doodstil.
59
De allereerste echte aanval van Brugge door Tchite maar de spits schiet in de handen van keeper Carrasso.
59
Vazquez bijna met een prachtige diepe pass op Carlos Bacca maar de Colombiaan staat iets te ver.
60
Nog 30 minuten. Beperkt Club de schade of loopt Bordeaux nog verder uit?
61
Fout van Henrique op Tchite en die laatste reikt naar z'n been. Niets aan de hand.
62
Vervangen Yoan Gouffran
Ingevallen Grégory Sertic

Gouffran mag ermee stoppen en krijgt een oorverdovend applaus mee van de aanhang van Bordeaux.
64
Tchite krijgt opnieuw een kans maar glijdt weg met het steunbeen. De bal gaat hoog over.
65
Club schakelt uit voorzorg over op een 5-3-2.
66

Goal
Doelpunt van Jussiê Ferreira Vieira (Onbekend Onbekend)
En daar is de 4-0 van Jussiê. Hopelijk blijft het daarbij.
69
Club krijgt een corner maar die wordt weggekopt.
71
Club laat de bal even rond gaan. Eindelijk rust voor de Bruggelingen.
72
Vervangen Tom Høgli
Ingevallen Maxime Lestienne

Hogli mag gaan rusten na een zwakke partij.
73
Vervangen Jonathan Blondel
Ingevallen Vadis Odjidja

Vadis Odjidja staat op het veld namens Blondel.
74
Vervangen Henri Saivet
Ingevallen Hadi Sacko

Saivet mag na een sterke prestatie plaats maken voor het grote talent Hadi Sacko
76
Sacko laat met een knappe actie meteen van zich horen. Zonder resultaat.
81
Paniek achterin bij Club Brugge. Een vernieuwde aanval met Sacko als symbool probeert toch nog een extra doelpuntje mee te pikken.
82
Lestienne legt perfect voor het open doel van Bordeaux. Helaas niemand in de buurt.
83
Vrije trap Brugge en Figueras probeert vanaf een gigantische afstand maar enkele omzwervingen later schiet Lestienne naast.